Barcas talenter skabte optimisme for fremtiden

FCBARCELONA.DK - 13.01.22

// El Clásico // Supercup

ps5 art

Barca led onsdag aften et ærgerligt nederlag til Real Madrid på 2-3 i Supercup semifinalen. På trods af det skuffende resultat skabte de unge Barca-talenters præstationer dog stor optimisme for fremtiden.

For selvom at Barca startede ud med en dårlig første halvleg, hvor spillet ikke hang sammen og hvor spillerne virkede tøvende, så var billedet helt anderledes i anden halvleg. Her havde Xavi skiftet Abde og Pedri ind, mens Ansu Fati også kom på banen efter 66 minutter.

I anden halvleg havde Barca overtaget, man skabte chancer og man pressede Real Madrid i en sådan grad, at madrilenerne med alle deres stjerner måtte parkere bussen i egen felt og satse på kontraangreb. Et besynderligt billede af ligaens førerhold, som rent spillemæssigt ikke kunne hamle op med et catalansk mandskab med masser af unge spillere.

Netop Ansu Fati sørgede for Barcas udligning til 2-2 efter 83 minutters spilletid, hvorefter kampen gik i forlænget spilletid. Her satsede catalanerne hele butikken og var endda tæt på i flere omgang på at bringe sig foran. I stedet blev det et kontraangreb, som sørgede for en sejr til Real Madrid.

Når skuffelsen har lagt sig så er det dog med en enorm optimisme, at man kan se frem mod resten af sæsonen og på de kommende år. De unge Barca-talenter beviste mod Real Madrid, at de kan præstere på højeste niveau og at de kunne slå Real Madrid. Det var endda med spillere som Pedri, Ferran Torres og Ansu Fati, som spillede for første gang i flere måneder, Araujo med en brækket hånd, Frenkie de Jong som var halvskadet, samt adskillige coronatilfælde i truppen.

Nu gælder det for Xavi og spillerne om at tage den flotte præstation mod Real Madrid med videre i sæsonen, hvor man skal forsøge at kravle yderligere op i tabellen. Derudover er der Copa del Rey og Europa League, som også bliver en prøvelse for det unge Barca-mandskab.