Barcas flotte ligarekord i detaljer

FCBARCELONA.DK - 15.05.18

Det måtte komme på et tidpunkt, at Barca tabte en kamp i ligaen. Det skete som bekendt søndag mod Levante og dermed sluttede rekorden på historiske 43 ligakampe i træk uden nederlag. Vi gennemgår her rekorden i detaljer.

Det lykkedes som bekendt ikke for Barca, at gå igennem en hel sæson i ligaen uden at tabe. Det satte Levante en stopper for søndag aften. Efter at skuffelsen over nederlaget har lagt sig, står der en fantastisk rekordforbedring tilbage, som næppe bliver slået lige med det samme.

Barca nåede gennem 36 runder som ubesejret i denne sæson og med de 7 sidste runder i sidste sæson, hvor de heller ikke tabte, lyder rekorden altså på 43 kampe. Den tidligere rekord stod Real Sociedad for med 38 kampe i træk, for 39 år siden. Den rekord slog Barca i midten af april og siden er den kun blevet forbedret.

De 43 kampe har givet 34 sejre og 9 afgjorte, hvilket har gjort Barca til et suverænt mesterhold denne sæson. I de 43 kampe har holdet scoret 122 mål, altså tæt på 3 pr. kamp i gennemsnit, samt lukket 33 ind. Messi har scoret 44 af Barcas mål og lagt op til 14. Herefter følger Luis Suárez med 29 scoringer og 12 oplæg.

Både Messi og Ter Stegen har spillet 42 af de 43 kampe. Messi gik glip af en kamp mod Málaga, da han blev far for tredje gang, mens Ter Stegen stod over i onsdags mod Villarreal. Det er dog tyskeren der har fået flest minutter af de to, med 3.780.

Barca indledte den flotte stime den 15. april 2017, så der er således gået 13 måneder uden et eneste nederlag i den hjemlige turnering.

.:FORSIDE:.