Barcas dyreste spiller nogensinde floppede

FCBARCELONA.DK - 18.08.19

© Getty Images

Coutinho var jagtet af Barca i lang tid og da de endelig fik vristet ham fri af Liverpool, skulle der rekord mange penge på bordet. Her halvandet år senere forlader han klubben som en stor skuffelse.

Flere måneders forsøg på at hente Coutinho i Liverpool lykkedes endelig i januar 2018, men Barca måtte punge ud med 120 mio. euro plus 40 mio. euro mere i variabler. Den pris gjorde brasilianeren til den dyreste spiller i klubbens lange historie.

Nu er Coutinho fortid i Barca og selvom der kun er tale om en lejeaftale med Bayern München, er det svært at forstille sig, at han om et år returnerer til Barcelona.

Coutinho kom ellers godt fra start efter skiftet i starten af 2018. Indsatsen gav løfter om en endnu bedre sæson, men den kom ikke, tværtimod. Hele sidste sæson var det en modløs spiller man så og det afspejlede spillet på banen.

Utilfredsheden med Coutinho begyndte at stige på Camp Nou og det gik ham tydeligt på. Han svarede igen med en gestus, hvor han holdt sig for ørene efter en scoring. Fra den dag var brudet med tilhængerne en kendsgering.

Siden har Coutinho været rygtet væk, både til engelsk fodbold og som en del af byttehandel med Neymar. Barcas ledelse arbejdede målrettet på at komme af med ham og det er nu lykkedes med lejeaftalen med Bayern.

Dermed er det en kendsgerning, at klubbens dyreste spiller kun kan betegnes som et gedigent flop. På intet tidspunkt har han leveret på det niveau man så i Liverpool.

.:FORSIDE:.