Barcas angrebslystne forsvar hjælper til

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 22.04.19

© Getty Images

Det er ikke kun Messi og hans angrebskollegaer, der scorer Barcas mål. Holdets forsvarskæde holder ligeledes af at tage del i offensiven, hvilket kom til syne i lørdagens 2-1 sejr over Real Sociedad.

Barcelona har flere strenge at spille på, når det kommer til at producere mål i denne sæson. Messi, der har scoret imponerende 33 mål i La Liga, topper selvsagt diverse scoringslister, efterfulgt af angrebsmakkeren Luis Suárez, der står noteret for 20 ligafuldtræffere.

Når det en sjælden gang imellem hænder, at holdets offensive stjerner har en anonym dag på kontoret, kan Ernesto Valverde dog glæde sig over, at holdets defensive profiler træder i karakter - foran modstanderens mål vel at mærke.

Dette skete senest i Barcas vigtige 2-1 hjemmesejr over Real Sociedad. Catalanerne havde svært ved at få gang i sit vanlige, flydende spil frem, men sikrede sig ikke desto mindre de tre point efter forsvarsscoringer af henholdsvis Clément Lenglet, der blev noteret for sit ligadebutmål, og Jordi Alba. Sidstnævnte har været involveret i 12 af holdets scoringer i denne sæson, og figurerer altid som et af holdets vigtigste offensive kort, blandt andet på grund af sit sublime samarbejde med Messi.

En anden defensiv karakter, der gang på gang har bragt sig på tavlen, er Gerard Piqué. Forsvarsgeneralen har gang i en af sine absolut bedste sæsoner i karrieren, defensivt såvel som offensivt. Piqué er indtil videre blevet noteret for syv fuldtræffere på tværs af alle turneringer, hvilket gør ham til holdets femtemest scorende spiller.

Valverde må være godt tilfreds med at være i besiddelse af en forsvarskæde, som udover at stå solidt i defensiven også er i stand til at bidrage med offensive kvaliteter og bringe sig på tavlen, når tingene ikke vil lykkes for holdets vanlige målscorere.

 

.:FORSIDE:.