Barca vil af med Rakitic, men han har ikke travlt

Rune Stentoft Arlbjørn - 07.04.20

© Getty Images

Barca arbejder i øjeblikket på hvordan truppen skal se ud i den kommende sæson. Det indebærer hvilke spillere der skal hentes, hvem der skal forlænges og hvem der skal sælges. Ivan Rakitic hører til i den sidste kategori.

Med hensyn til de spillere, der kan forlade klubben, så arbejder Barca med en liste over dem. Det gælder også dem, hvis kontrakt udløber i 2021. Barca har brug for at sælge godt til sommer, men coronovirusen kan gøre det kompliceret.

Mens Arturo Vidal lytter til tilbud fra andre klubber, som han gjorde i januar, så ser det anderledes ud med Ivan Rakitic. Barca har indrømmet, at de har fået tilbud på ham, men Rakitic har ikke travlt med at komme videre, da han angiveligt foretrækker at blive i Spanien og helst tage tilbage til Sevilla, hvor hans kone kommer fra.

Når alt kommer til alt, så har Rakitic det sidste ord, når det kommer til hans fremtid. I de seneste år har han afvist store tilbud fra andre klubber, men han har stadig et godt ry i Europa, selvom han ikke længere er fast mand i Barca. Alligevel håber Barca at få 20 mio. euro for ham.

I Italien er der stor interesse for Rakitic. Juventus, Inter og AC Milan er alle ude efter ham. For Barcas vedkommende er Inter den mest attraktive løsning, da Rakitic kan bruges i handel med Lautaro Martínez. PSG lurer også i kulissen, men her er toget måske kørt. De var villige til at lade Rakitic indgå i en byttehandel med Neymar sidste år, men kroaten afviste tilbuddet.

Barca kan ikke sætte en finger på Rakitic' professionalisme, men idéen er at sælge ham og få en aftale på plads hurtigst muligt. Rakitic er klar over det og han presser på for at blive i La Liga. Drømmen er at vende tilbage til Sevilla, men andalusierne er ikke i stand til at betale for mange penge.

I de kommende uger vil Barca fremskynde et salg af Rakitic, men folkene omkring kroaten har gjort det klart, at det ikke er det bedste tidspunkt lige nu til at tage vigtige beslutninger. Som det ser ud nu er tingene gået i stå, men ingen på Camp Nou har lyst til at miste Rakitic gratis i 2021.

Rakitic blev hentet i Sevilla i sommeren 2014 for 18 mio. euro plus variabler, så til sommer har han været i den catalanske storklub i seks sæsoner.

.:FORSIDE:.