Barca tjente mest i sidste års Champions League

Magnus Wind - 23.12.19

© Getty Images

Efter hver Champions League sæson udbetaler UEFA penge til de klubber som klarer sig igennem gruppespillet og knockout fasen. I sidste sæsons udgave var det Barca, som fik udbetalt det største beløb. 

Champions League bliver ofte betragtet som det forjættede land, da deltagelse i den populære turnering, indbringer klubberne en stor økonomisk indtjening. I sidste sæson udbetalte UEFA i alt små 15 milliarder kroner til de hold, der klarede sig igennem gruppespillet og knockout fasen, hvilket er en stor stigning fra 2017/18-sæsonen, hvor der i alt blev udbetalt omkring 10,5 milliarder kroner.

Barca var den klub, som i sidste sæson fik udbetalt det største beløb, med i alt 880 millioner kroner til klubkassen. Det var endda på trods af, at catalanerne ikke formåede at vinde trofæet med de store ører, som i stedet gik til Liverpool, der kommer ind på en andenplads i udbetalingen af præmiepenge.

UEFA's betalingssystem tager blandt andet højde for præstationerne i turneringen, altså hvor langt en klub formår at komme. Derudover, så kommer en stor del af pengene også fra den såkaldte marketpool, hvor de enkelte landes salg af tv-rettigheder og antallet af deltagere fra disse lande, bliver taget i betragtning. Til sidst kigger UEFA også på deres egen koeffcientpulje, der belønner klubberne ud fra, hvor mange point de har skrabet sammen de foregående 10 år.

 

.:FORSIDE:.