Barca stjæler rekord fra Real Madrid

Lars Ravn - 08.10.19

© Getty Images

Barca er kommet godt fra start i Champions League. Med sejren over Inter i onsdagens kamp har catalanerne nu spillet 33 kampe i træk på hjemmebane uden at tabe og dermed napper de en gammel rekord fra Real Madrid.

Barca har slået Real Madrid af pinden som det hold med flest hjemmebanekampe i træk i Champions League uden nederlag. Real Madrid formåede at spille 32 hjemmekampe fra 1975 til 1990 uden at tabe en eneste kamp. Men den bedrift er nu overgået af Barca, og de besidder nu den imponerende rekord.

Grunden til at Real Madrid skulle bruge 15 år på at sætte rekorden og Barca kun lidt over 6 år, skyldes at man tidligere ikke spillede gruppespil som i dag.

Sidst Barca tabte på hjemmebane i Champions League var det til Bayern München i 2013. Her lød nederlaget på 0-3, men siden den gang er det blevet til 3 uafgjorte og hele 30 sejre. Hvis man kigger på målkontoen hedder den 101 mål og kun 16 indkasseret. Det er et gennemsnit på over 3 mål pr. kamp.

Hvis man kigger mod den spanske hovedstad, så kan der gnides ekstra salt i såret på Real Madrid, da de ikke har vundet på Bernabeu i Champions League regi i næsten et år. Deres seneste hjemmesejr var mod Viktoria Plzen den 23. oktober 2018 og da næste hjemmekamp i denne turnering først er til november, når de at runde 12 måneder uden en hjemmesejr.

Barcas næste hjemmekamp i den prestigefyldte turnering er den 5. november, hvor Slavia Prag kommer forbi. Her bør der være gode muligheder for forbedre rekorden til 34 kampe.

.:FORSIDE:.