Barcas spillere går langt mere ned i løn end Madrids

FCBARCELONA.DK - 10.04.20

© Getty Images

Så har corona-krisen også fået Real Madrids spillere til at acceptere en lønnedgang, halvanden uge efter at Barcas spillere gjorde det. I Madrid har man valgt en anden model for nedgangen end i Barcelona.

Barcas spillere blev kritiseret for at vente for længe med at imødekomme behovet for at få ned i løn, som følge af de alvorlige økonomiske konsekvenser af corona-krisen. Senere viste det sig dog, at det udelukkende trak ud fordi at spillerne ønskede at finde en model, hvor de øvrige ansatte i klubben kunne beholde deres fulde løn. Resultatet blev en lønnedgang på hele 72% så længe der ikke kan spilles fodbold.

Real Madrids spillere har været endnu længere tid om at acceptere en lønnedgang. Flere spillere i truppen har været imod en nedgang, blandt dem Toni Kroos, der mener at nedgangen skulle være individuel og frivillig fremfor kollektiv og tvungen. Det var først i forgårs at det endeligt faldt på plads og nu er deltaljerne lagt frem. Her ser men en anden model end den man benytter i Barca.

Real Madrids spillere går 10% ned i løn af hele sæsonens løn. Hvis sæsonen helt må aflyses, bliver nedgangen på 20%. Madrids nedgang gælder altså hele sæsonen, mens Barcas gælder i den periode hvor der ikke er indtægter.

Hvilken af de to modeller giver så den største nedgang? Hvis pausen bliver på tre måneder, altså med opstart i starten af juni, vil Barcas spillere i alt være gået 18% ned i årsløn, mens Madrids spillere altså kun går 10% ned.

Bliver sæsonen helt aflyst, vil Barcas spillere samlet set være gået 24% ned i årsløn, mod Madrids 20%.

Laver man regnestykket den anden vej rundt, altså omregner til, hvad en tre måneders pause i Madrid svarer til i perioden hvor der ikke spilles, viser det en nedgang på 40%, mod Barcas 72%. Hvis sæsonen helt aflyses, er Madrids nedgang på 60% i perioden, stadig sat op imod Barcas 72%.

Uanset hvor lang en pause corona-krisen medfører, går Barcas spillere altså markant mere ned i løn end ærkerivalerne fra Real Madrid.

.:FORSIDE:.