Barca sparer 25 mio. euro ved at sælge Coutinho

FCBARCELONA.DK - 15.05.19

© Getty Images

Da Barca købte Coutinho i januar 2018 var prisen 120 mio. euro plus 40 mio. euro mere i variabler. Vælger klubben at sælge ham denne sommer, undgår de at skulle betale over halvdelen af variablerne.

Philippe Coutinho er den dyreste spiller i Barcas historie, men han har ikke levet op til den pris catalanerne måtte betale til Liverpool. Det kan meget vel få klubben til at sælge ham til sommer efter blot halvandet år i blau-grana trøjen.

Der er næppe tvivl om, at Barca må indstille sig på, at få en del mindre end de selv betalte. Klubben kan dog finde en smule trøst i, at et salg til sommer vil spare dem for at betale Liverpool 25 mio. euro af variablerne.

Da Coutinho rundede sine første 25 kampe for Barca, måtte de af med 5 mio. euro af variablerne. Da holdet kvalificerede sig til Champions League, skulle der lægges 10 mio. euro mere, så i alt er der betalt 15 mio. euro af de 40.

Barca skal af med 20 mio. euro mere når brasilianeren runder 100 kampe, hvilket vil ske næste sæson. Dem sparer de, hvis Coutinho rejser til sommer.

De sidste 5 mio. euro af variablerne skal betales hvis Barca vinder Champions League på et tidspunkt med Coutinho i truppen. Det sker som bekendt ikke denne sæson, så dem undgår Barca også at betale.

Dermed vil Barca have betalt i alt 135 mio. euro for Coutinho, hvis han sælges til sommer. Spørgsmålet er så hvor de kan for ham.

.:FORSIDE:.