fbpx
Annonce

Barca, Real Madrid og Juventus angriber UEFA!

FCBARCELONA.DK - 08.05.21

// Super League


Barca, Real Madrid og Juventus, som er de eneste klubber, som ikke har trukket sig fra Super League-projektet, udsendte lørdag formiddag en erklæring, hvor de går til modangreb på UEFA.

Mens ni klubber har trukket sig fra Super League-projektet, så har FC Barcelona, Real Madrid og Juventus holdt fast i nødvendigheden for en ny turnering som resultat af de uholdbare forhold hos UEFA og i europæisk fodbold generelt. Det har resulteret i et hårdt angreb fra UEFA, som står klar med bøder og udelukkelse.

Truslerne fra UEFA har dog ikke fået de tre tilbageværende klubber til at ryste i bukserne - tværtimod. Lørdag udsendte de en pressemeddelelse, hvor de kritiserer UEFA og går til modangreb.

De skriver blandt andet:

'De stiftende klubber har lidt under, og lider stadig under, et uacceptabelt pres, trusler og angreb for at forlade projektet, og dermed løbe fra deres ansvar og pligt for at levere løsninger til fodboldens økosystem ved konkrete forslag og konstruktiv dialog. Dette er ifølge lovgivningen uacceptabelt, og domstolen har allerede dømt til fordel for Super League-projektet. Domstolen har beordret FIFA og UEFA til at stoppe alle handlinger, som forhindrer projektet, indtil domstolene har behandlet sagen'.

'Vi er fuldt ud klar over de mange forskellige meninger, der har været om Super League-initiativet, og vi har behov for at reflektere over nogen af argumenterne og overveje vores tilgang til ligaen. Det vil dog være meget uansvarligt, når vi kender til problemerne i fodboldsektoren, som i første omgang fik os til at annoncere planerne om en Super League, hvis vi ikke arbejdede videre med vores mission om at få bæredygtige og effektive løsninger på nogle af de eksistentielle udfordringer, som truer fodboldindustrien'.

'Vi er ærgerlige over, at vores venner og medstiftere af Super League-projektet nu befinder sig på den modsatte side, og har indgået en aftale med UEFA. De grundlæggende problemer, som fik de 12 klubber til at annoncere Super League, er ikke forsvundet'.

Dermed nægter Barca, Real Madrid og Juventus at bukke under for det massive pres og de mange trusler, som UEFA og FIFA har forsøgt at sætte dem under de seneste måneder. Nu bliver det helt store spørgsmål, hvordan UEFA reagerer på lørdagens erklæring.

.:FORSIDE:.