Barca og Real Madrid står helt lige i El Clásico

Magnus Wind - 23.10.20

© Getty Images

I morgen mødes Barca og Real Madrid i endnu et El Clásico-opgør. Hvis man tager de historiske briller på, at er der tale om to meget lige hold, som hver især har vundet 96 betydningsfulde kampe igennem tiden. 

El Clásico bliver oftes betegnet som verdens største klubkamp. Opgøret har den politiske historik mellem de to klubber, spillere som er skiftet fra den ene klub til den anden samt mange uforglemmelige kampe. Lørdag eftermiddag mødes Barca og Real Madrid så igen, når catalanerne hjemme på Camp Nou tager imod de hvidklædte fra den spanske hovedstad. 

Hvis man dykker lidt ned i historikken, så er der blevet spillet 244 betydningsfulde El Clásico-kampe igennem tiden. Ud af disse har hvert hold vundet 96 kampe og 52 gange er opgøret endt uafgjort. Dermed er det to helt lige hold, som tørner sammen på lørdag. Hvis man også tager diverse vendskabskampe med, så har Barca faktisk vundet 15 kampe flere end Madrid-klubben. 

Lionel Messi er desuden topscorer igennem tiden med 26 mål, mens Sergio Ramos's 44 kampe har spillet flest af alle spillere. 

Det bliver spændende at se, om Barca kan formå, at lægge sig i spidsen af antallet sejre, hvis de vinder El Clásico-opgøret i morgen. Kampen fløjtes i gang kl. 16.00 og kan ses på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.