fbpx

Barca og Nike meldes tæt på at lukke historisk aftale

Peter Vyff - 20.06.24

 


Det er efterhånden et stykke tid siden, at Barca og Nike besluttede sig for at fortsætte samarbejdet. Parterne har dog endnu ikke annonceret en ny aftale, men ser det ud til, at man nærmer sig afslutningen på forhandlingerne.

Det kom som lidt af en overraskelse, da Joan Laporta i starten af året meldte sin utilfredshed med sportsgiganten Nike. Catalanerne afsøgte derfor på samme tidspunkt andre alternativer, men efter længere tids forhandlinger med Puma, endte man med at fortsætte samarbejdet med amerikanerne i håb om en forbedret aftale.

Artiklen fortsætter under annoncen


Parterne har dog holdt kortene tæt på kroppen, og selvom der er kommet enkelte deltajer ud, er intet endnu offentliggjort. Men ifølge avisen Mundo Deportivo er man snart færdige med forhandlingerne, og hvis rygterne holder stik, bliver der tale om en historisk aftale, der aldrig er set større i fodboldverdenen.

Nike står angiveligt klart med en fast årlig betaling på 90 mio. euro, og samtidig kan Barca se frem til at modtage hele 150 mio. euro i underskriftsbonus. Ledelsen har samtidig undgået fremtidige variabler, der betyder, at betalingen ikke falder, hvis man skulle undgå at kvalificere sig til Champions League.

Det springende punkt er dog lige nu aftalens længde, da Barca ønsker en 10-årig aftale, imens Nike håber at fastlåse samarbejdet de næste 15 år. Parterne skulle dog have blevet enige om en kontrakt, der løber de næste 12 år, hvor der også er mulighed for at komme ud af aftalen, såfremt at betingelserne i kontrakten ikke overholdes.

Det ligner derfor en god aftale for ledelsen, der med den store underskriftsbonus også kan se frem til at få en væsentlig økonomisk indsprøjning før et vigtigt transfervindue. Der er dog intet nyt om, hvornår aftalen annonceres, men med åbning af salget af Barcas 125-års jubilæumstrøje om to uge giver tro på, at en offentliggørelse nærmer sig.

nike3F

// Nike
.:FORSIDE:.