Barca og Ajax overvejer officielt samarbejde

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 22.03.19

© Getty Images

Barca og Ajax har altid haft et godt indbyrdes forhold. Fodboldfilosofisk læner de to klubber sig stærkt op ad hinanden og efter De Jong-handlen skulle begge parter nu overveje et officielt samarbejde.

Ajax og Barca har igennem tiden lavet et hav af indbyrdes spilleraftaler, der typisk har været profitable for dem begge. De to klubber deler det samme syn på fodbold, hvilket også afspejles i deres respektive talentakademier, som har høstet enorm anerkendelse i hele fodboldverden.

Barca sikrede sig senest Ajax' guldfugl, Frenkie de Jong, og dette skulle have sat gang i tankerne om at blive deciderede samarbejdspartnere. Rygterne går for tiden på, at den catalanske hovedstad ligeledes ønsker sig at få fingrene i Ajax' forsvarstalent, Matthijs de Ligt, hvilket taler endnu mere for et officielt samarbejde.

De to klubbers ledelser har et godt forhold til hinanden på det personlige plan, hvilket blev bekræftet under Frenkie de Jong-transferen. Her valgte Ajax at acceptere De Jongs ønske om tage til Camp Nou, til trods for at hollænderne havde udsigt til en langt højere økonomisk fortjeneste, hvis de gik med PSG's astronomiske bud.

Selve aftalen vil angiveligt gå ud på, at Barca får forkøbsret på Ajax førsteholdsspillere, mod at hollænderne til gengæld må låne catalanernes håbefulde talenter fra La Masia. Således bliver Ajax beriget med masser af fodboldmæssigt potentiale, samtidig med at Barcas unge talente kan få erfaring via reglemæssig spilletid, hvilket synes meget svært på catalanernes stjernespækkede førstehold.

.:FORSIDE:.