Barca kender opskriften på sejr i Kiev

Rune Stentoft Arlbjørn - 02.11.21

// Champions League // Dynamo Kiev

I sidste sæson var Barca også i gruppe med Dynamo Kiev i gruppespillet i Champions League og her blev det til en 4-0 sejr på udebane i den ukrainske hovedstad. Dermed kender catalanerne allerede opskriften på en sejr i Kiev.

Det var den 24. november sidste år, at catalanerne senest besøgte det olympiske stadion i Ukraines hovedstad Kiev. Her rejste Barca hjem til den catalanske hovedstad med en sejr på 4-0, hvor Martin Braithwaite scorede to mål og lagde en assist.

Sergino Dest scorede det første mål i kampen, mens Antoine Griezmann stod for kampens sidste scoring. Kampens huskes også for at være den kamp, hvor Matheus Fernandes fik sine eneste minutter i blau-grana-trøjen.

Kampen blev vundet uden Lionel Messi, som ikke var med i truppen. Det var derforet reservespækket mandskab, der prægede startopstillingen med Martin Braithwaite i front, Trincao på højre kanten og med Miralem Pjanic fra start på midtbanen.

Selvom Barca vandt 4-0 var det ikke på overbevisende vis. Første halvleg virkede tandsløs, hvor catalanerne ikke formåede at skabe det store, på trods af, at Dynamo Kiev overlod alt initiativet til Barca. I anden halvleg kom der mere gang i det.

Da de to hold mødte hinanden i Kiev sidste år, så billedet anderledes ud for de to hold i forhold til dagens møde. Barca kom til Ukraine med ni point efter sejre i de tre første gruppespilskampe, hvilket betød, at de kunne sikre sig en plads i 1/8-finalerne med en sejr.

For Dynamo Kievs vedkommende, så det ligeledes anderledes ud, da de stod med et point. Et point har Dynamo Kiev også op til aftenens kamp, efter de første to kampe i gruppespillet, men de er kun to point efter Barca på tredjepladsen.

Derfor kommer Dynamo Kiev måske med en anden indstilling til kampen mod Barca i aften med håbet om, at de kan gøre det svært for catalanerne. Barca kender allerede opskriften på sejr mod ukrainerne på deres hjemmebane, men det bliver en anderledes kamp tirsdag aften.