fbpx

Barca kan spare op mod 52 mio. euro i løn

Anders Lang Jensen - 26.09.20

© Getty Images

Barca er i dette transfervindue godt i gang med at sende flere løntunge profiler ud af klubben. Spillere som Ivan Rakitic, Arturo Vidal og Luis Suárez er sendt videre, og det vil kunne ses på klubbens økonomi denne sæson.

Spillernes løn har været ekstreme udgifter for Barca gennem en lang årrække. Men kontraktmæssigt har ledelsens mål denne sommer været at reducere antallet af ældre spillere med en astronomisk løn. Det er lykkedes indtil videre, og det vil uden tvivl gavne klubbens økonomiske situation.

Målet i Barca-ledelsen er at sende flere spillere permanent væk fra Camp Nou for i sidste ende at kunne spare sammenlagt 52 millioner euro årligt på truppens løn, når transfervinduet lukker. Næste mål er at finde en løsning for franske Samuel Umtiti, der tjener en fyrstelig løn på hele 12 millioner euro om året.

Selvom Barca stort set ikke får en indkomst i form af en transfersum på de spillere, der indtil videre er skiftet væk, vil økonomien stadig blive lettet markant. Ved at fjerne flere af de tårnhøje lønninger skaber det plads til at investere i yngre og langt mindre løntunge spillere denne sommer.

.:FORSIDE:.