Barca kan sende Espanyol ned i catalansk derby

Rune Stentoft Arlbjørn - 07.07.20

© Getty Images

Efter 26 sæsoner i træk i den bedste spanske række, kan det på onsdag være slut for Espanyol. Barca sender lokalrivalerne ud af ligaen med blot uafgjort i morgen aften og det vil nok glæde mange lokale Barca-fans.

I morgen aften gælder det, det catalanske derby hjemme på Camp Nou. Her kan Barca sende de evige lokalrivaler fra Espanyol ned i 2, division A, hvis naboerne ikke lykkes med at vinde onsdag aften.

Espanyol tabte 1-0 hjemme søndag mod Leganés. Det betyder, at de kun har 24 point. De kan maximalt nå 36 point med de fire kampe der er tilbage i ligaen. De tre hold over nedrykningstregen, Eibar, Celta Vigo og Aláves, har alle 35 point.

Der skal dermed et større mirakel til for, at Espanyol kan overleve i La Liga. De skal vinde alle deres resterende kampe, mens et af de tre hold ovenover skal tabe alle deres kampe. Samtidig skal Mallorca og Leganés smide point, så det ser nærmest umuligt ud for Espanyol at overleve i La Liga.

At nedrykningen kan blive en realitet i netop et opgør mod Barca på Camp Nou, vil skabe glæde blandt lokale fans, da mange hader naboerne lige så meget som de hader Real Madrid.

.:FORSIDE:.