fbpx
Annonce

Barca kan måske slet ikke forstærke sig til sommer

FCBARCELONA.DK - 09.02.23

// transfer // Xavi

Xavi fik ingen nye forstærkninger i januar måneds transfervindue og måske det kommer til at gentage sig til sommer. Der er en stor risiko for det, for Barca skal have slanket lønudgifterne gevaldigt ifølge La Liga.

Barca sagde farvel til Memphis og Bellerín i januar, men der kom ingen spillere den anden vej, selvom Xavi havde ønsket det. Der var ikke plads til nye spillere i lønbudgettet indenfor La Ligas økonomiske fairplay-regler og så måtte Xavi se sin trup reduceret med to spillere.

Artiklen fortsætter under annoncen


Der er ingen tvivl om, at Xavi ønsker at forstærke holdet til sommer, men der er en reel risiko for, at han igen bliver skuffet. Ifølge La Liga skal Barca reducere sine lønudgifter med yderligere 200 mio. euro, svarende til 1,5 milliard kroner. Det kan kun ske ved at sælge spillere end bede nogle om at gå ned i løn. Det skriver avisen Mundo Deportivo.

Samtidig er der spillere som Araujo og Balde der forventer en førsteholdskontrakt med en højere løn, så det skal der også være plads til.

Barca kan forsøge at øge sine indtægter, for at få plads til nye lønninger, men de får sværere ved at løse det ved frasalg, så man så det i sommer. La Liga har nemlig strammet reglerne på dette område.

Det er derfor meget svært at se, hvordan Barca kan få plads til nye spillere i truppen til sommer. De kan reelt ikke tegne nye kontrakter med spillere før andre er rejst, og det sætter dem bagud i konkurrencen med andre klubber om de mest attraktive spillere.

Der venter derfor et meget svært transfervindue for Barcas sportslige ledelse med Joan Laporta, Mateu Alemany og Jordi Cruyff.



.:FORSIDE:.