Barca kan ikke vinde uden Jordi Alba

FCBARCELONA.DK - 12.02.19

© Getty Images

Jordi Alba var stærkt savnet da Barca søndag spillede 0-0 mod Bilbao og statistikken viser, at holdet har mere end svært ved at vinde, når catalaneren ikke starter inde. Udfordingen er, at der ikke er en reel reserve på positionen.

Barcas spil var tydeligt hæmmet af Albas karantænefravær i opgøret mod Bilbao. Semedo gjorde hvad han kunne modsat sin normale side, men det var ingen succes. Resultatet blev en komplet tandløs venstre side af angrebet.

Det var niende gang denne sæson at Alba ikke startede på banen og ser man på resultaterne i disse kampe, er han svær at undvære. To kampe er vundet, begge mod ydmyge Cultural Leonesa i Copa del Rey, fire er endt udafgjort og tre er tabt.

Ser man derimod på de 29 kampe hvor Alba er startet inde, har holdet kun tabt en enkelt, seks er endt uafgjort og 22 er vundet.

Alle spillere får brug for pauser hen over en lang sæson, men udfordringen med Alba er, at der ikke er andre venstre backs truppen. Valverde ønsker ikke at bruge B-holdets Juan Miranda og hverken Semedo, Sergi Roberto eller Vermaelen har vikarieret med succes på positionen.

Det er nok netop lige her, at Ernesto Valverde ser sine største udfordring, når det det gælder den resterende og afgørende del af sæsonen. Han skal have gjort holdet stærkere når Alba skal have en pause.

.:FORSIDE:.