fbpx
Annonce

Barca indleder sommeren i en fastlåst situation

FCBARCELONA.DK - 27.05.22

// transfer

Sæsonen er definitivt slut og blikket er rettet mod en ny og forhåbentlig bedre sæson. Der forventes mange ændringer i Barcas trup, men økonomien gør, at der ikke er plads til nye spillere, før at andre rejser, hvilket kan tage tid.

Der venter en svær sommer for Barcas sportslige ledelse, for de har til opgave at forbedre Xavis trup samtidig med, at pengekassen er tom og lønbudgettet er under pres. Der er ikke plads nye lønninger før at andre spillere rejser og skaber plads.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Xavi har sat navne på en række spillere, måske helt op til 10, som han mener bør rejse. Blandt dem er Neto, Umtiti, Mingueza, Riqui Puig, Braithwaite som de mest oplagte. Ret sikkert er det at Adama og Luuk de Jong er fortid på Camp Nou, for de var lejet for sæsonen og tilbydes ikke en kontrakt. Derudover kan spillere som Lenglet, Memphis og sågar Frankie de Jong komme i spil.

Samtidig tegner alt til, at Barca er enig med Andreas Christensen og Franck Kessie, begge på fri transfer, selvom det endnu ikke er officielt bekræftet. De kan dog ikke indskrives på førsteholdet, før der er plads indenfor La Ligas økonomiske fairplay-regler.

Der er også andre forstærkninger på blokken, men den pressede økonomi gør, at man reelt ikke har råd til nye spillere, før at andre rejser. Netop det at komme af med spillere, kan blive sommerens helt store problem.

De spillere Xavi vil af med er på kontrakt og derfor skal der forhandles, ikke bare med de interesserede klubber, men også med spilleren selv. Alle kender til Barcas svækkede situation og det skaber en dårlig forhandlingsposition for klubben.

Derfor kan det godt tage tid at komme af med spillere og det kan sågar være, at nogle direkte modsætter sig at skifte. I givet fald kan Barca ikke gøre noget.

Det hele ser derfor noget fastlåst ud lige ud og man er først nu begyndt at tale med de enkelte spilleres agenter, der naturligt kun ønsker de bedste vilkår for spillerne. Det kan derfor blive nogle langtrukne forhandlinger.

Det handler om at få knuden løst op og derfor vil de kommende uger nok mest handle om, at komme af med spillere.

.:FORSIDE:.