Barca har ikke tabt i de seneste 21 lokalderbys

FCBARCELONA.DK - 08.07.20

© Getty Images

Barca kan ikke løbe fra at være kæmpefavoritter i aftenens lokalopgør mod naboerne fra Espanyol. Statistikken viser nemlig en markant overlegenhed i de indbyrdes opgør i ligaen, hvor Espanyol ikke har vundet siden 2009.

'Verdenssensation' vil nok være det rigtige ord at bruge, hvis det skulle lykkes for Espanyol at vinde i aften på Camp Nou. Set med Barca-briller vil det nok mere være ordene  'fiasko' og 'katastrofe' der vil blive brugt.

Ud over at det er ligaens absolutte bundprop der gæster Camp Nou i aften, viser kendsgerningerne også, at Barca ikke har tabt de seneste 21 lokalderbys i ligaen, uanset om de er spillet på Camp Nou eller Cornellá-El Prat. 16 sejre til Barca og fem uafgjorte er det blevet til. Man skal tillbage til februar måned 2009, for at finde den seneste ligasejr til Espanyol. Dengang vandt de med 1-2 på Camp Nou.

Mange taler stadig om, at alt kan ske i disse lokalopgør, men resultaterne viser altså en markant Barca-dominans. Det betyder dog ikke at Espanyol ikke kan bide fra sig. Det så man så sent som i januar måned, hvor de to lokalrivaler spillede 2-2 på Cornellá-El Prat.

644x70

.:FORSIDE:.