Barca har haft den klart sværeste vej til finalen

FCBARCELONA.DK - 25.05.19

© Getty Images

Det er FC Barcelona og Valencia der står tilbage som de to finalister, når pokalturneringen Copa del Rey skal afgøres i aften. Det er Barca der har haft den klart sværeste vej for at nå så langt.

Man kan ikke sige at de forsvarende pokalmestre fra Barca har haft nogen let vej frem til den pokalfinale, der spilles i aften på Estadio Benito Villamarín i Sevilla. I modsætning til Valencia, har der været et par rigtige svære hold der skulle besejres undervejs.

Det startede ellers ganske overkommeligt mod Cultural Leonesa og helller ikke Levante bød derefter på de store forhindringer. Derfra blev det langt mere kompliceret for Barca.

I kvartfinalen ventede Sevilla, der lagde ud på Sánchez Pizjuán med at vinde med 2-0, hvilket lagde et stort pres på Barca til returkampen på Camp Nou. Her viste catalanerne dog høj klasse med en knusende 6-1 sejr.

I semifinalen ventede selveste Real Madrid, der lagde ud med at hente et 1-1 resultat på Camp Nou. Endnu en gang stod Barca med ryggen mod muren, men på Santiago Bernabeu foldede de sig ud med en flot 0-3 sejr.

Valencias vej gennem turneringen ser noget mere overkommelig ud. Ebro, Sporting Gijon, Getafe og Betis har de besejret undervejs, for at nå til finalen. Det er specielt hjemme på Mestalla de har afgjort tingene, for holdet tabte ude til både Sporting og Getafe, mens de spillede uafgjort hos Betis.

Disse fakta ændre dog ikke billedet af, at det tegner til en jævnbyrdig og tæt pokalfinale i aften, men valencianerne har haft en noget lettere vej end Barca.

.:FORSIDE:.