Barca har brugt fjerdeflest penge på sin trup

Theis Brandt - 13.02.18

Det internationale center for sportsstudier, oftest forkortet CIES, har i en ny opgørelse Barca på fjerdepladsen blandt de hold, som har brugt flest penge på deres nuværende trup. Manchester City topper listen.

Priserne for at købe spillere i fodboldens verden i dag er højere end nogensinde før. Det har også spillet ind på Barcas brug af penge på nye spillere, hvor Ousmane Dembélé i sommer blev klubbens dyreste indkøb nogensinde, lige indtil man i vinterens transfervindue hentede Liverpools, Philippe Coutinho.

Disse indkøb er blandt andet grunden til, at Barca er på fjerdepladsen over de klubber i verden, som har brugt flest penge på deres nuværende trup. Ifølge CIES har Barca brugt 725 millioner euro på deres nuværende trup, hvor Guardiolas Manchester City topper listen med et forbrug på 878 millioner euro. England har hele seks klubber i top 10, og Barcas evige rivaler fra Real Madrid er på sjettepladsen med et forbrug på 497 millioner.

Barcas summer brugt på spillere sat overfor mindre klubber i La Liga som Las Palmas er ganske betydelig. Her har den catalanske storklub brugt hele 80 gange så meget på spillere, som den lille klub fra Gran Canaria, som kun har brugt sølle 9 millioner euro på deres nuværende trup.

.:FORSIDE:.