fbpx

Barca får 2,8 mio. euro for Champions League-sejr

Simon Arun Vrábel - 20.09.23

// Champions League

Det er ingen hemmelighed, at deltagelsen i Champions League er lukrativ og efter gårsdagens sejr over Royal Antwerp modtager catalanerne 2,8 millioner euro, hvilket gentager sig ved alle sejre i gruppespillet.

Efter lodtrækningen til dette års Champions League gruppespil var der optimisme at spore i Barca, for troen på, at man endelig kan kvalificere sig videre til knockoutfasen er større end de sidste par år. Nu er der så kommet tal på, hvilke summer catalanerne kan hæve hos UEFA i forbindelse med dette års deltagelse, og det er da heller ikke småpenge som de enkelte kampe kan indbringe.

I Champions League-gruppe H kom Barca i år i gruppe med FC Porto, Shakhtar Donetsk og Royal Antwerp, og man slap for store hold som f.eks. Bayern München, som man har været i gruppe med de seneste to år. Troen blandt spillere og ledelsen om, at man for første gang i tre år kan kvalificere sig videre fra gruppespillet, og dermed modtage flere penge fra UFEA, er da også stor, og nu sætter avisen Sport beløb på, hvor meget der faktisk er at hente ved at deltage i den fineste europæiske turnering.

Artiklen fortsætter under annoncen


Avisen skriver således, at Barca alene ved deltagelsen i turneringen modtager 15,64 millioner euro, og baseret på klubbens placering som nummer tre på UEFAs historiske ranking modtager man yderligere 34,11 millioner euro. Herefter er de resterende beløb afhængige af holdets præstationer i turneringen, og her belønnes alt fra en sejre, uafgjort og videre kvalifikation med betydelige beløb.

En sejr i gruppespillet udløser 2,8 millioner euro per kamp, imens et uafgjort resultat giver 930.000 euro. Det betyder, at Barca kan sikre sig 16,8 millioner, hvis man vinder samtlige kampe i gruppespillet, og den videre kvalifikation fra netop gruppespillet giver yderligere 9,6 millioner euro. Herfra giver en kvartfinaleplads 10,6 millioner euro, semifinalen giver 12,5 og finalen 15,5 millioner euro. Går Xavis mandskab hele vejen og vinder finalen får klubben yderligere 20 millioner euro, og dermed er det maksimale samlede beløb for årets deltagelse i Champions League 85 millioner euro.

Barca har vundet Champions League fire gange i årene 2005/2006, 2008/2009, 2010/2011 og 2014/2015. Årets deltagelse er klubbens 28. i streg, hvilket er en rekord i turneringen, som catalanerne deler med Real Madrid.

.:FORSIDE:.