fbpx
Annonce

Barca bliver mestre hvis man benytter belgisk metode

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 03.04.20

© Getty Images
// Coronavirus

I Belgien har man netop valgt at afblæse og afslutte den nationale liga på grund af coronavirussen, og udråbt førstepladsen Club Brügge til mestre. Bruges den metode i Spanien kan Barca fejre endnu en ligatitel.

I Belgien har man netop vedtaget at afslutte Jupiler Ligaen således, at de øverste hold i tabellen ender på den position, hvor de aktuelt befinder sig. Beslutningen er blevet truffet på baggrund af corona-krisen, der har sat en stopper for al fodbold på ubestemt tid. Dermed krones Club Brügge som mestre, i og med de befandt sig på førstepladsen, inden fodboldhverdagen blev sat på standby.

I den belgiske liga var der kun én runde tilbage af den ordinære turnering, hvor Club Brügge var foran med 15 point. Herefter skulle de seks øverste hold kæmpe om ligatitlen i et slutspil, hvor hvert hold fik halveret sine point og rundet op til nærmeste heltal. Dermed ville Brügge kun være foran med syv point i slutspillet, hvor intet altså var afgjort.

Vælger Spanien at gøre brug af samme model, vil Barca kunne se frem til deres tredje mesterskab i træk - om end det vil falde på en noget billig baggrund. Samtlige europæiske topligaforbund bryder lige nu hjernen for at nå frem til en løsning, der skal sikre. at de respektive ligaer afvikles på bedst mulig vis. Belgiens kontante beslutning har derfor med al sandsynlighed vakt stor opmærksomhed.

Den spanske ligapræsident, Javier Tebas, har dog tidligere slået fast, at den klare intentionen fortsat er at spille ligaen færdig. Dengang fremhævede man blandt andet, at det vil få enorme økonomiske konsekvenser, hvis ikke man afvikler de resterende kampe. Spørgsmålet er dog, hvor længe man kan blive ved med at strække den igangværende turnering, og hvad det kan få af konsekvenser for den kommende sæson.

.:FORSIDE:.