fbpx

Álex Baldes præstationer holder Alba på bænken

Simon Arun Vrábel - 13.09.22

// Jordi Alba // Alejandro Balde

Den unge Álex Balde har fået chancen af Barca-træner i denne sæson og stortalentet har kvitteret med flotte præstationer på venstre back. Det har holdt den erfarne og ellers faste starter Jordi Alba på bænken.

Den blot 18-årige Álex Balde forsætter de flotte præstationer og så længe at den unge catalaner præstere på så højt et niveau må den ellers rutinerede Jordi Alba acceptere sin plads som bænkevarmer.

Det var fjerde gang i streg, at unge Balde fik en startplads på vestrebacken til fordel for Jordi Alba og kun i den skuffende sæsonåbner som endte 0-0 hjemme imod Rayo Vallecano har den unge catalaner startet en La Liga kamp på bænken. Balde har i samtlige kampe spillet flot fodbold, hvor han har forsvaret godt imens han samtidig har deltaget i det offensive spil, præcis som man er vant til at se det med Jordi Alba.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Forud for sæsonen var begge back positioner ekstremt sårbare for Barca og selvom Xavi havde Sergiño Dest i højresiden og Àlex Balde i venstresiden mente cheftræneren, at de begge var for unge og umodne. Dest endte som bekendt da også med at søge spilletid andetsteds end Camp Nou, men man må sige, at Balde om nogen har kæmpet for en chance – da han endelig fik en greb han den med en enorm succes.

Balde har allerede spillet 296 minutter i La Liga samt leveret en enkelt assist. Derudover har holdt kun lukket ét mål ind i de fire kampe hvor han er startet på banen. Til sammenligning har Jordi Alba kun spillet 126 minutter og nyindkøbte Marcos Alonso 12 minutter, da han debuterede imod Cádiz ved at blive skiftet ind for netop Balde.

Der er dog ingen tvivl om, at Balde mangler den erfaring, som både Alonso og Alba besidder, og selvom de to rutinerede spillere med sikkerhed guider den unge catalaner, så får Xavi brug for alle mand i en lang og krævende sæson. Den næste svære kamp på programmet er udekampen tirsdag imod Bayern München og her bliver det spændende at se, om Balde endnu engang får chancen eller om Xavi vælger den rutinerede og aldrende Jordi Alba.

.:FORSIDE:.