fbpx

Avis: Xavi overvejer at bruge Alba som angriber igen

Simon Arun Vrábel - 14.04.23

// Jordi Alba

I slutningen af kampen mod Girona i mandags, overraskede Xavi ved at benytte Jordi Alba som angriber i venstre side og netop den manøvre overvejer cheftræneren angiveligt at lave igen i de kommende kampe.

Der var ikke mange positive ting at tage med sig fra den skuffende 0-0 løsning i kampen mod Girona, men et lille lyspunkt var dog Jordi Albas indsats i de sidste 15 minutter af kampen, hvor han spillede i angrebets venstre side.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det var bestemt ikke en god dag på kontoret for Barcas angribere mod Girona og skuffelsen stod da også malet i ansigtet på spillere og fans efterfølgende. Det var ellers ikke fordi Xavi ikke gjorde sit til at påvirke kampen, for han skiftede stort set hele angrebet ud i løbet af kampen. Med 15 minutter igen blev Jordi Alba endda sendt på banen i angrebets venstre side og det var – selvom det ikke gav mål – en god idé.

I det 75. minut overraskede Xavi ved at udskifte en frustreret Raphinha med Jordi Alba og det undrede mange, da Alejandro Balde forsat var på banen og spillede venstre back. Jordi Alba indtog pladsen i angrebets venstre side med Lewandowski i midten og Ferran Torres til højre.

I alt fik Jordi Alba 15 minutter plus de fem tillægsminutter på banen og selvom holdet ikke scorede, så bidrog den catalanske forsvarsspiller til at live op i angrebet. 13 gange rørte Alba bolden og 9 gange ud af 9 mulige afleverede han den succesfuldt videre. Dertil lavede han fire indlæg ind mod Lewandowski og det var langt mere end hvad holdets andre angribere bidrog med i løbet af kampen. Den flotte statistik gør, at Xavi overvejer at bruge Jordi Alba i angrebet fremover. Det fortæller avisen Mundo Deportivo.

Jordi Alba har spillet 543 kampe for Barcas førstehold og før det 110 kampe for Valencia, men det er første gang i hans professionelle karriere, at han har spillet angriber. På trods af sin position som forsvarsspiller så har han scoret 32 mål i sin karriere og lavet 107 oplæg..:FORSIDE:.