Avis: Xavi har en Barca-klausul i aftalen med Al-Sadd

FCBARCELONA.DK - 06.07.20

© Getty Images

Xavis forlængelse af trænerjobbet hos Qatar-klubben Al-Sadd, forhindrer ham tilsyneladende ikke i at hurtigt tage til Barca, hvis der kaldes på ham. Han skulle nemlig have aftalt en speciel klausul om netop Barca.

Da meldingen kom i går om Xavis forlængelse med Al-Sadd for en sæson mere, var der helt sikkert mange Barca-fans der ærgrede sig. Det ville nemlig betyde, at Barca-legenden ikke længere var på tale som Barca-træner på den korte bane.

Nu kan avisen El Mundo Deportivo imidlertid fortælle, at Xavi skulle have fået indført en konkret Barca-klausul i sin aftale, så han når som helst kan skifte til sin barndomsklub. Klausulen omfatter udelukkende Barca og altså ikke andre klubber.

Er der hold i nyheden fra El Mundo Deportivo, vil Xavi altså kunne skrive under med Barca når som helst, hvis der er enighed om det.

Barca forsøgte at hente Xavi i januar som afløser for Valverde, men her syntes Xavi ikke at omstændighederne var de rigtige. Han ønskede fuld sportslig kontrol og det ville klubben ikke give ham.

Ingen tvivler på at Xavi en dag overtager trænersædet hos Barca og trods forlængelsen med Al-Sadd er den stadig en mulighed, måske allerede fra næste sæson, hvi s Barca vælger at skille sig af med Quique Setién på grund af de skuffende resultater.

Xavi er ikke den eneste træner med en Barca-klausul. Også den hollandske landstræner Ronald Koeman har indført i sin kontrakt, at han kan skifte til Barca når EM er spillet.

.:FORSIDE:.