fbpx

Kampen om Gamper-trofæet kan skifte lokation

Peter Vyff - 19.04.23

// Gamper

Den økonomiske situation på Camp Nou kan nu få indfyldelse på kampen om Joan Gamper trofæet. Ledelsen overvejer eftersigende at flytte den traditionsrige opstartskamp til Schweiz, hvilket kan generere en indtægt på små 2 mio. euro.

Barca har stadig store økonomiske problemer som betyder, at ledelsen på nuværende tidspunkt har svært ved at få forlænget spillernes kontrakter samtidig med, at der hovedsageligt fokuseres på hente transferfrie forstærkninger. Catalanerne har derfor hårdt brug for at genere flere indtægter, og det kan nu få konsekvenser for kampen om Joan Gamper trofæet.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det traditionsrige opgør, som markerer starten på sæsonen, kan nemlig ifølge avisen AS skifte lokation til næste sæson. Og hvis det står til ledelsen, så skal kampen eftersigende spilles i Schweiz på St. Jakob Stadium i Basel, hvilket ikke blot kan indbruge tæt på 2 mio. euro, men også giver mening rent historisk, da Joan Gamper, som skiftede klubben for 125 år siden, blev født i netop dette område.

Ledelsens hovedargument for at flytte kampen skyldes dog den store renovering, der skal ske på Camp Nou fra næste sæson. Catalanerne kunne også i stedet have flyttet kampen til Montjuïc, hvor holdet skal spille i næste sæson, men Joan Laporta frygter angiveligt, at det olympiske stadion ikke når at blive klar, da også det skal renoveres en smule inden næste sæsonstart i La Liga.

Det kan derfor give god mening at flytte opvisningskampen, hvor hele førsteholdstruppen bliver præsenteret for alle Barca-fans. Og skulle lokationen ende med at hedde Schweiz, så er det første gang nogensinde, at Joan Gamper trofæet skal uddeles udenfor Catalonien, og blot fjerde gang at kampen ikke spilles på Camp Nou.

 

.:FORSIDE:.