fbpx

Avis: Joan Laporta overvejer flere trænere

Rune Stentoft Arlbjørn - 01.10.21

// Xavi // Joan Laporta // Pirlo // Roberto Martínez // Óscar García // Joachim Löw

Ledelsen i Barcelona er bestemt ikke tilfredse med de seneste resultater, så derfor er Ronald Koemans fremtid som træner i Barca endnu engang oppe at vende. Joan Laporta overvejer angiveligt flere mulige kandidater til trænerposten.

Ifølge den catalanske avis Mundo Deportivo er der særligt tre navne som er i spil til at afløse Koeman i de kommende dage eller uger. Her nævnes Roberto Martínez, Xavi og Andrea Pirlo som de mest seriøse kandidater på Laportas liste.

Mundo Deportivo indleder deres artikel med at nævne trænere som Jürgen Klopp, Thomas Tuchel og Pep Guardiola som trænere Laporta gerne vil have, men de er umulige at få fat i skriver avisen på grund af deres situationer i Liverpool, Chelsea og Manchester City.

Artiklen fortsætter under annoncen


Når det kommer til Andrea Pirlo så er det en træner som Joan Laporta nævnes godt at kunne lide, selvom han stadig er meget ny på trænerfronten. Det gik ikke så godt i Juventus i sidste sæson, men Laporta ser ifølge Mundo Deportivo Pirlo som en mulig ny Frank Rijkaard.

Det der også taler for at hente Andrea Pirlo er, at han er ledig på markedet og derfor vil kunne hentes billigt til klubben. Det forventes ikke at blive billigt at fyre Ronald Koeman, hvis ledelsen med Laporta i spidsen vælger at tage afsked med hollænderen.

Når det kommer til Pirlo har han ikke været i Barca før og hans metoder er italienske, selvom han spillede sammen med Guardiola i en kort periode i Brescia. Her står en anden kandidat som Xavi langt bedre i forhold til den måde Laporta gerne vil have holdet til at spille på.

Med hensyn til klublegenden Xavi påpeger Mundo Deportivo igen de seneste måneders skriverier om, at Laporta mener, at Xavi mangler mere erfaring som træner, og det afholder Laporta fra at satse fuldt ud på catalaneren, selvom Laporta ved, at Xavi vil praktisere den fodbold han ønsker.

Artiklen fortsætter under annoncen
article stol


Der arbejdes også seriøst med catalanske Robert Martínez, som dog ikke har en relation til Barca på trods af at være fra Balaguer, Lleida. Han har dog langt mere erfaring som træner end Andrea Pirlo og Xavi med flere år som træner i Premier League.

Dertil har Robert Martínez været landstræner for Belgien i de sidste fem år med stor succes, men spillestilen han har praktiseret med Belgien og deres 3-4-3 opstilling skaber panderykker hos Laporta. Dermed lader det ikke til, at det er en kandidat som virkelig skiller sig ud fra Laportas synsvinkel.

Mulige outsidere til trænerposten kan ifølge Mundo Deportivo være den tidligere Barca-spiller Óscar García, som tidligere har trænet Celta de Vigo, men nu er i Reims. Han blev trænet af Johan Cruyff i Barca, så han kender til spillestillen Laporta vil have.

Den tidligere tyske landstræner Joachim Löw nævnes også som en outsider til trænerjobbet på Camp Nou. Han er ledig på markedet efter, at han stoppede som tysk landstræner i sommer efter mere end et årti i jobbet. Ifølge avisen har han opbakning fra flere medlemmer fra ledelsen.

Laporta taler med den øvrige ledelse om hvilke kandidater de kan se overtage trænerjobbet i Barca. Der er forskellige meninger, men i sidste ende bliver det Laportas valg at udpege en ny træner, hvis Koeman bliver fyret.

.:FORSIDE:.