fbpx

Avis: Íñigo Martínez har hele tiden været førsteprioritet

Simon Arun Vrábel - 06.08.22

// Iñigo Martínez

Iñigo Martinez fra Athletic Madrid er det helt store samtaleemne i den catalanske presse og nu har en historie ramt pressen om, at forsvarsspilleren hele tiden har været Barcas førsteprioritet på trods af signingen af Jules Koundé.

Først var det Kalidou Koulibaly, dernæst Jules Koundé og nu er det Iñigo Martinez, som er catalanernes ønske til at supplere det centrale forsvar, men hvis man skal tro de seneste meldinger fra den catalanske avis Sport, så har Martínez hele tiden været det primære mål for den sportslige ledelse med Mateu Alemany i spidsen.

Barca og Athletic er ifølge den spanske og catalanske presse meget tæt på at nå til enighed omkring Iñigo Martinez og de seneste rygter går på, at Martínez allerede har forhandlet personlige vilkår og en kontrakt på fire år på plads med catalanerne. Det er yderst overraskende, for alle meldinger har ellers gået på, at Barca og Chelsea har kæmpet om Sevillas Jules Koundé og selvom andalusiernes franskmand foretrak Barca, så var Chelseas økonomiske tilbud til både klubben og spilleren væsentligt stærkere.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Den catalanske avis Sport bringer nu historien om, at Barcas fodbolddirektør, Mateu Alemany, hele tiden har haft øjnene på Martínez og hvis det er korrekt, så må det siges at være yderst intelligent arbejde hvis Martínez ender med at skrive under. I de seneste år har catalanerne haft svært ved at købe spillere til rimelige priser og én af årsagerne dertil har været, at det var alt for åbenlyst hvilke positioner man gik efter at forstærke og i mange tilfælde også hvilken spiller man ønskede. Det betød, at den sælgende klub stod i en favorabel position i forhandlingerne og derfor skruede prisen ekstra op.

I år er et hav af spillere blevet sat i forbindelse med Barca og derfor må man i Athletic også have tænkt, at hvis man ikke indgår i rimelige forhandlinger om Martínez, så vil Barca blot kigge andetsteds. Derfor har det også været lettere at forhandle med klubben om deres rutinerede forsvarsspiller, som har mere end 400 kampe på CV'et og selvom hans frikøbsklausul lyder på 80 millioner euro, så har han med kontraktudløb næste år været nemmere at forhandle om.

Alemany har angiveligt hele tiden vurderet, at Koundé var for kompliceret for klubben at hente og med et prisskilt på 60 millioner euro også alt for dyr. Selvom Koundé kun er 23 år og Martínez 31, så kommer Martinez med en enorm erfaring med 341 La Liga kampe på CV'et og derfor kan han bidrage med meget til unge spillere som Christensen, Garcia og Araújo.

.:FORSIDE:.