fbpx

Avis: Forhandlinger med Gavi og Araújo tæt på kollaps

Simon Arun Vrábel - 14.03.22

ps5 art


Trods længerevarende forhandlinger med optimisme om forlængelser tyder tingene desværre på, at der er opstået total stilstand i forhandlingerne Gavi og Araújo. De to stjernefrø har fået deres gennembrud i denne sæson og kræver derfor høje lønninger.

Den sportslige ledelse har igennem længere tid forhandlet med både Gavi og Ronald Araujo, men hvis man skal tro de seneste meldinger fra den catalanske presse går forhandlingerne den forkerte vej uden nogen åbenlys løsning lige om hjørnet. Det er avisen Sport, som dagen efter endnu en flot præstation fra Barca bragte den kedelige nyhed om en ufleksibel dialog imellem parterne.

På den ene side står de to unge stjernefrø som for alvor har fået deres gennembrud i denne sæson og med kontraktudløb i 2023 ønsker de begge, uafhængigt af hinanden, at få nye kontrakter, som afspejler den værdi, som de mener at repræsentere.

Ronald Araujo, som er 23 år gammel, kom fra Boston River i Uruguay til Barcelona B i 2020 hvor han kun spillede i en enkelt sæson inden Roland Koeman kaldte ham op på første holdet på grund af skadessituationen i truppen. I denne sæson har han allerede spillet 31 kampe for catalanerne og scoret tre mål, og har på trods af en hård start på førsteholdet virkelig bidt sig fast og ligner nu for alvor fremtidens mand i det centrale midterforsvar. Af netop dén grund lurer samtlige store klubber i Europa på hans situation i Barca, hvilket er med til at skrue forventningerne i de igangværende lønforhandlinger gevaldigt op.

Artiklen fortsætter under annoncen


Pablo Martín Páez Gavira, bedre kendt som ’Gavi’, er 17 år gammel og har ligeledes imponeret i denne sæson med flot fodboldforståelse og et unikt samarbejde med blandt andet Pedri på venstrekanten. Gavi er opvokset i en lille by syd for Sevilla og har spillet en enkelt sæson for Real Betis inden han rykkede til La Masia som 11-årig. Med gode kontrakter til henholdsvis Pedri og Ansu Fati ønsker den spanske landsholdsspiller at blive belønnet på samme vilkår hvilket giver økonomiske udfordringer på ledelsesgangene hos Laporta.

Barca-præsidenten har tidligere gjort det klart, at dem som ønsker at blive i Barca, skal blive, men at det skal foregå på klubbens betingelser. En holdning, som afgangen af Messi sidste sommer sætter en tyk streg under. Så sent som i søndags udtalte Laporta til catalanske TV3, at 'selv hvis vores finansielle situation var så god, som den overhovedet kunne blive, er der aftaler, som vi ikke vil indgå i klubbens bedste henseende'.

Inden de danske Barca-fans bliver alt for bekymrede skal man huske, at Laporta i øjeblikket arbejder på tre store aftaler, som kan ændre fremtiden fundamentalt for klubben. De tre aftaler gælder tv-rettighederne, som delvist sælges til fonden CVC, Spotify-sponsoratet og sidst men ikke mindst salget af Barca Studio, som alle forsat er i forhandlingsstadiet. Meget tyder dog på, at der her er større optimisme at spore end for spillerkontrakterne.

Der er ingen tvivl om, at Johan Laporta har mange jern i ilden og som Barca-fan kan man kun håbe på, at han formår at skabe et transfervindue til sommer med samme succes som dét vi så i vinter.

// Ronald Araujo // Gavi
.:FORSIDE:.