Avis: Filipe Luís har tilbudt sig til Barcelona

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 23.05.19

© Getty Images

Det er ingen hemmelighed, at Atlético Madrids venstreback, Filipe Luís, altid har haft et godt øje til Barca. Rygterne går på, at brasilianeren har tilbudt sig til Barcelona som reserve for Jordi Alba.

I de seneste sæsoner har der ofte floreret rygter om, at Filipe Luís og Barcelona skulle pønse på et samarbejde, dog uden brikkerne i sidste ende er faldet på plads. Filipe Luís er med sine 33 år i sin karrieres efterår, og ifølge den spanske avis, Sport, skulle han derfor have tilbudt sig til Barca, i håb om at få sit ønske opfyldt om at spille på Camp Nou.

Jordi Alba sidder stærkt på venstreback-positionen, men man mangler i den grad en konkurrent og reserve. Her ligner Filipe Luís et oplagt valg med sin store erfaring og tekniske snilde. Brasilianeren har kontraktudløb til sommer, og det virker usandsynligt, at han vælger at forlænge samarbejdet med Atlético Madrid.

Filipe Luís er fortsat en del af det brasilianske landshold og føler sig trods sin høje alder motiveret til at spille på højste niveau. Der er dog også visse problematikker knyttet til den erfarne venstreback. Filipe Luís har ikke mange år tilbage på toppen og vil derfor kun blive en kortsigtet løsning. Derudover har spilleren døjet med tilbagevendende skader, hvilket vækker bekymring hos Barcas sportslige ledelse.

Det optimale scenarie for catalanerne ville være at hente en yngre venstreback, der kan udvikle sig og på sigt overtage positionen fra Jordi Alba. Markedet bugner dog ikke ligefrem med sådanne spillere, og på grund af transfermarkedets astronomiske priser, kan det blive svært at finde en oplagt profil, der besidder de rette kvaliteter. Derfor kan Filipe Luís i sidste ende blive en realitet.

.:FORSIDE:.