Avis: Barca kigger på Donny van de Beek

Michael Christian Andersen - 16.05.19

© Getty Images

I januar blev det bekræftet, at Barca henter Frenkie de Jong til sommer. Sidenhen kommer der dagligt nye rygter om holdkammeraten Matthijs de Ligt og nu tyder noget på, at endnu et hollandsk stjernefrø er i kikkerten hos Barca.

Det er angiveligt ikke kun Frenkie de Jong og Matthijs de Ligt, som kan ende i Barcelona denne sommer. En anden spiller fra talentfabrikken i Amsterdam er kommet i Barcas søgelys. I denne uge nævner den catalanske avis, Mundo Deportivo, at midtbanespilleren Donny van de Beek er et muligt nyindkøb til sommer hos den catalanske storklub.

Med 16 mål og 12 assists i sine 55 optrædener for Ajax i denne sæson, er det yderst forståeligt, at Barca har interesse i de Beek. Særligt i Ajax’ kampe i Champions League har de Beek imponeret. Dette gælder også i de større kampe, for eksempel mod Juventus og Tottenham i knockout-fasen.

Den kun 22-årige hollænder kan dog gå hen og blive en dyr herre. Barca skal regne med at betale cirka 60 millioner euro for De Beek og hvis De Ligt skal med i samme omgang, kan den samlede pris løbe op i 135 millioner euro. Der er dog helt klart tale om en god investering i fremtidens Barca. De mest rutinerede og dygtige midtbanespillere i truppen hos Barca er navne som Busquets, Rakitić og Vidal. De er alle 30 år eller derover og har spillet mange kampe og vundet mange trofæer. Nogle nye, unge spillere med sult efter success og spilletid kan gavne Barca de næste år.

Barca er dog langt fra den eneste europæiske storklub, der har interesse i De Beek. Real Madrid har i lang tid kigget på Pogba fra Manchester United, men hvis det ikke lykkes at gennemføre en handel med franskmanden, regnes De Beek for at være en solid plan B. Franske PSG skulle efter sigende have planer om at sælge Julian Draxler og vil i det tilfælde gå efter den yngre, offensive midtbanespiller fra Ajax.

.:FORSIDE:.