Avis: Aleñá tog til Betis mod Barcas vilje

FCBARCELONA.DK - 08.01.20

© Getty Images

Carles Aleñá fik sine første minutter for Betis i søndags, få dage efter skiftet fra Barca på en lejeaftale. Nu viser det sig, at det var catalaneren der pressede skiftet igennem mod klubbens vilje.

Det var reelt Ernesto Valverde der afslørede baggrunden for Aleñás lejeaftale med Betis. Det skete i en udtalelse forleden, hvor han måske talte lidt over sig i en kommentar til midtbanespillerens skifte. 'Jeg troede ikke han ville forlade os så hurtigt, men han udnyttede en klausul, der gav ham mulighed for at rejse' kom det fra Barca-træneren.

Den kommentar fik pressen til at dykke ned i sagen og nu fortæller avisen Sport, at Aleñá havde en noget usædvanlig klausul i sin kontrakt, der gav ham mulighed for, selv at bestemme. Klausulen angiver et antal kampe som Aleñá som minimum skulle spille, og at han i modsat fald kunne vælge at blive lejet ud.

Det er ikke meget man har set til Aleñá denne sæson og dermed var han langt fra det antal kampe som var angivet i kontrakten. Det fik ham til at udløse klausulen og tage til Betis.

Ifølge Sport var Barca ikke enige i den beslutning. Valverde ville gerne beholde catalaneren, men de lykkedes ikke med at overbevise ham. Aleñá fik mere spilletid i december, men det fik ham altså ikke til at ændre mening.

Nu satser Aleñá på regelmæssig spilletid i Betis og derefter er det planen, at vende tilbage til Barca til næste sæson, forhåbentlig til en mere fremtrædende rolle.

644x70

.:FORSIDE:.