Aubameyang viste sig flot frem på Mestalla

FCBARCELONA.DK - 21.02.22

// Valencia // Aubameyang

ps5 art

Pierre-Emerick Aubameyang spillede sin blot fjerde kamp i Barca-trøjen, da holdet i går besejrede Valencia med 1-4. Her bragte han sig selv i fokus med tre scoringer og det er godt nyt for holdet, at han hurtigt har fundet sig til rette.

Historien viser, at nye angribere i Barca har ofte svært ved at finde ind i Barcas spil i starten. Det kan spillere som Neymar, Luis Suárez og senest Memphis Depay skrive under på, men sådan er det tilsyneladende ikke for Aubameyang.

Han startede inde i opgøret på Mestalla i Valencia og her viste han høj kvalitet, da han midt i første halvleg gjorde det til 0-1. En høj og lang bold fra Jordi Alba blev taget godt ned og kontrolleret, for derefter at blive sendt op i nærmeste målhjørne som et projektil. Klassemål af fransk/gaboneseren.

Aubameyang virkede komfortabel i Barcas spil. Valencia stod højt på banen og det gav plads til Barcas angribere, når de kom forbi midtbanen. Det passede Aubameyang glimrende og han lurede konstant på muligheder for at trække fri.

Hans gode forståelse for Barcas spil så man i kampens 38. minut, da han søgte godt ind foran mål, hvor Gavi lagde en præcis pasning. Her svigtede Aubameyang ikke foran et nærmest tomt  mål og så var Barca på 0-3.

Da kampen var slut fremgik det af dommerens rapport, at Aubameyang også scorede til 1-4. Her var det Pedri der først blev krediteret for scoringen, men bolden ramte Aubameyang på vejen.

Aubameyang fik 81 minutter på banen. Hans anden halvleg var præget af, at Barca var under pres, så her fik han ikke så meget at arbejde med. Han burde nok have scoret en gang mere i slutfasen af anden halvleg, da Barca slog en kontra, men denne gang svigtede boldsikkerheden hos den trætte angriber, der kort efter blev afløst af Luuk de Jong.

Det blev en flot aften af Aubameyang og det lover godt for de kommende kampe, hvor Xavi helt sikkert vil give ham endnu mere spilletid.