Atlético Madrid har ingen sag mod Barca

FCBARCELONA.DK - 12.07.19

© Getty Images

Atlético Madrid har fredag rettet et skarpt angreb mod Barca, da de med de sidste krampetrækninger forsøger at presse yderligere 80 mio. euro ud af catalanerne for at have købt Antoine Griezmann. En sag, der synes tabt på forhånd.

Efter Barcas offentliggørelse af købet af Antoine Griezmann, hvor catalanerne meddelte, at man har betalt frikøbsklausulen på 120 mio. euro, udsendte Atlético Madrid en pressemeddelelse, hvor man kræver betalingen af den gamle klausul, som inden den 1. juli lød på 200 mio. euro. Deres argument går på, at Barca havde lavet en aftale med Griezmann inden den 1. juli og at franskmanden selv annoncerede sin afgang den 14. maj. De fleste medier er dog enige om, at Atlético Madrid har en tabersag på hånden.

Det er nemlig rent teknisk ikke muligt for en klub at købe en spiller fri fra en anden klub ved at betale frikøbsklausulen, uden at have talt med spilleren inden. Havde det været tilfældet, skulle en spiller, unden at veksle et eneste ord med nogen anden klub, selv betale sin frikøbsklausul og derefter håbe på, at en klub ville have ham og betale ham frikøbsklausulen tilbage. Et scenarie, som for de store spillere i europæisk topfoldbold aldrig har fundet sted. Mon ikke også, at PSG havde talt med Neymar, inden han købte sig fri fra Barca?

Atlético Madrid bruger også begrundelsen, at Antoine Griezmann allerede den 14. maj annoncerede, at han ville forlade Atlético Madrid denne sommer. Heller ikke her er der noget at komme efter, for en spiller må offfentligt gerne annoncere, at han ikke fortsætter i en klub. Det indebærer selvfølgelig, at der opnås enighed om en handel mellem klubberne eller at frikøbsklausulen betales, som i dette tilfælde. Men det er ikke imod nogle regler, at en spiller meddeler, at han stopper i klubben.

Sidst men ikke mindst er Barca ikke kommet ud af den blå himmel og tyvstjålet Antoine Griezmann. Catalanerne forsøgte i flere uger at forhandle med Atlético Madrid og lave en reel handel. I sidste ende afviste madrilenerne, hvorfor Barca kun stod tilbage med muligheden for at betale frikøbsklausulen, som også under forhandlingerne var faldet til 120 mio. euro.

Derfor er der ingen grund til at være urolig for, at købet af Antoine Griezmann er i fare. Det er allerede gennemført og den franske angriber er officielt Barca-spiller. Nu kan madrilenerne så gøre alvor af deres trusler og sagsøge Barca for 80 mio. euro, men de fleste er enige om, at sagen på forhånd er tabt for de rød-hvide.

.:FORSIDE:.