Arthurs Barca-transfer i detaljer

Anders Lang Jensen - 11.07.18

Alle parter har nu bekræftet, at midtbanespilleren Arthur rykker til FC Barcelona denne sommer. Bekræftelsen fra FC Barcelona kom i går aftes, og her giver vi dig overblikket over brasilianerens skifte til Camp Nou.

FC Barcelona sikrede sig en købsoption på Arthur som betød, at de kunne købe ham fri. Planen var først at hente ham til januar, men omstændighederne har gjort, at klubben har fået ført skiftet igennem hurtigere.

30 millioner euro koster Arthur, men derudover modtager Gremio yderligere 2,8 millioner euro for at slippe ham allerede i dette transfervindue fremfor til januar, som var den oprindelige plan. 13 millioner euro betales til august, og yderligere 13 millioner euro overføres til januar.

Det giver i alt 26 millioner euro, og derudover skal der tillægges yderligere fire millioner euro som del i aftalen om, at Barcelona sikrede sig en købsoption på spilleren. Slutteligt skal de 2,8 millioner euro, for at hente ham allerede i dette transfervindue, lægges til. Det giver i alt 32,8 millioner euro svarende til 244 millioner danske kroner.

Desuden kan prisen stige til 311 millioner danske kroner, alt efter hvordan midtbanemanden præsterer i Barcelona. Disse er variabler, som er inkluderet i aftalen mellem Barca og Gremio. Her er det med stor sandsynlighed antallet af kampe for Arthur og eventuelt vundne titler med klubben i fremtiden, der spiller ind rent økonomisk.

.:FORSIDE:.