Arthur: 'Jeg foretrækker ikke Brasilien før Barca'

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 16.06.19

© Getty Images

Arthur nyder stor succes på det brasilianske landshold og begrundede forleden dette med, at han har større frihed end i Barca. Bemærkningen skabte selvsagt opsigt, og derfor har Arthur nu uddybet kommentaren.

Det gik bestemt ikke under radaren, da Arthur forleden udtalte, at hans store succes på det brasilianske landshold skyldes, at han får mere frihed til at udfolde sig på midten, end det er tilfældet hos Barca. Ernesto Valverde er længe blevet kritiseret for sin noget låste og pragmatiske spillestil, og bemærkningen fik derfor stor opmærksomhed fra mediernes side.

Af den årsag har Arthur nu været ude at kommentere, hvad der lå bag hans ytring. 'Brasilien og Barcelona har i øjeblikket to forskellige spilestile. De er to forskellige hold med forskellige taktikker. Jeg tilpasser mig systemerne og kan uden problemer spille i dem begge.' forklarede midtbanespilleren.

'Den største forskel er, at i Barcelona deltager jeg i spillet højere oppe på banen, bag modstanderens første kæde. Jeg modtager bolden i mellemrummene og deltager i holdets angreb. I Brasilien starter jeg længere tilbage på banen.' sagde brasilianeren.

Arthur slog ved samme lejlighed fast, at han ikke foretrækker det ene system frem for det andet, og at der derfor ikke lå nogen negative intentioner bag udtalelsen. 'Der er ikke én måde, der er den rigtige, og en anden, som er forkert. Jeg sagde ikke, at jeg har det ukomfortabelt i Barcelona, og at de griber spillestilen forkert an.' sagde den tidligere Gremio-spiller afslutningsvis.

.:FORSIDE:.