Arthur: 'Forventede ikke så meget spilletid'

Kristoffer Hanberg - 22.04.19

Arthur har spillet en flot første sæson i Barcelona, hvor han med øjeblikkelig virkning er blevet en central del af holdet. I et nyligt interview siger brasilianeren, at han ikke havde forventet så meget spilletid.

Det hører til sjældenhederne, at spillere fra den brasilianske liga uden europæisk erfaring går direkte ind på et i forvejen stjernespækket Barca-mandskab og løfter holdet. Ikke desto mindre har det været tilfældet med Arthur, som også selv er overrasket.

'Jeg havde ikke forventet så meget spilletid i min første sæson. Jeg regnede med, at jeg skulle tilpasse mig holdet, men alle mine holdkammerater har hjulpet mig ekstremt meget. Deres hjælp har været den afgørende faktor i min hurtige tilpasning' siger Arthur i et interview med Youtube kanalen, Channel De Sola.

'Barca har altid haft en plads i mit hjerte. Ikke på grund af deres mange titler, men på grund af deres spillestil. Da jeg voksede op, så jeg ofte Barcas kampe, og det har hjulpet mig til at blive den spiller, jeg er i dag' udtaler den boldsikre midtbanespiller, der ikke kan skjule begejstringen over at være i drømmeklubben.

'Lige siden jeg var barn har jeg drømt om at spille for Barca. For at være ærlig troede jeg aldrig på, at det ville ske, men lige pludselig gik det hele meget hurtigt' siger Arthur om sit skifte til den catalanske storklub, hvis største stjerne også får roser med på vejen.

'Messi er magisk. Jeg tager stadigvæk mig selv i at tabe kæben under træning eller i kampe, når han gør noget umuligt. Han er fantastisk på og udenfor banen. Han er vores leder både i form af hans spil, men også i måden han varetager holdet på i omklædningsrummet' lyder det fra brasilianeren, inden han uddyber.

'Han har meget erfaring, han læser spillet som ingen anden, og han er utrolig intelligent. Han taler ikke kun med mig men med alle. Han taler med Malcom, med alle de nye på holdet, og han gør alt for, at de hurtigt føler sig tilpas i klubben' lyder det fra brasilianeren, inden han bliver bedt om at kommentere på sammenligningerne med Xavi og Iniesta.

'Jeg er stolt af, at folk sammenligner mig med dem, men man skal være forsigtig, hvad det angår. Sådanne sammenligninger kan blænde en. Jeg er Arhur, Xavi og Iniesta har haft fantastiske karrierer, og jeg er blot i gang med at starte min' kommer det ydmygt fra Arhur, der afslutningsvist bliver bedt om at udnævne den flotteste Barca spiller.

'Det må være Piqué,' griner Arthur. 'Han er høj, han har et flot ansigt, og så ligner han altid en, som er klar til et bryllup. Piqué er en karakter, han joker med hele verden, og han har det altid sjovt'.

.:FORSIDE:.