Arda Turan idømt betinget fængselsstraf

Lars Ravn - 12.09.19

© Getty Images

Den udlejede Barca-spiller Arda Turan blev onsdag idømt næsten tre års betinget fængsel. Tyrkeren var anklaget for i oktober sidste år at have overfaldet den tyrkiske sanger Berkay Sahin på en natklub og for at have affyret et skud på et hospital.

Den betingede dom, som altså betyder, at Arda Turan ikke skal bag tremmer, lyder på 2 år, 8 måneder og 15 dage. Den er betinget af, at han ikke laver noget kriminelt de næste fem år. Turan, som er lejet ud fra Barca til den tyrkiske klub İstanbul Başakşehir, kan derfor fortsætte sin karriere som professionel fodboldspiller.

Arda Turan havde angiveligt gjort tilnærmelser til sangerens kone, Ozlem Ada Sahin, hvilket resulterede i, at fodboldspilleren og sangeren skulle have været kommet op og diskutere, og i den forbindelse skulle han have brækket Berkay Sahins næse. Turan mødte senere op på hospitalet med en pistol, hvor han bad om tilladelse og bad Sahin om at skyde ham. Det nægtede sangeren ganske klogt og gav pistolen tilbage til Turan, som ved et uheld, ifølge ham selv, kom til at skyde ned i gulvet.

Turan var anklaget for at ville skade andre, for seksuel krænkelse mod Ozlem Ada Sahin, for besiddelse af et ikke registreret våben og for at affyre våbnet. Han blev frikendt for at have begået seksuel krænkelse, men blev kendt skyldig i de øvrige sigtelser. Dommen skulle ifølge det tyrkiske medie Daily Sabah være blevet betinget grundet, at han ikke tidligere har været dømt for kriminelle sager.

İstanbul Başakşehir oplyser, at de har givet en bøde til Arda Turan for episoden på 2,5 millioner tyrkiske lira svarende til ca. 3 millioner danske kroner. Den tyrkiske offensivspiller kom til Barca tilbage i 2015 og har optrådt for Barca i 55 kampe, scoret 15 mål og vundet 4 trofæer. Hans kontrakt med Barca udløber til sommer.

Turan har på sin Instagram-profil udsendt en meddelelse, hvor han fortæller, at det vigtigste var, at han blev frikendt for forholdet vedrørende seksuel krænkelse.

.:FORSIDE:.