Araujo var Valverdes 14. La Masia debutant

FCBARCELONA.DK - 09.10.19

© Getty Images

Man kan ikke beskylde Ernesto Valverde for at se bort fra klubbens unge talenter. På lidt over to sæsoner har han givet debut til ialt 14 spillere, med Ronald Araujo som det seneste eksempel.

Valverdes forgænger Luis Enrique blev kritiseret for, at vise klubbens unge talenter for lidt tillid. Den kritik oplever Ernesto Valverde ikke og det er der en grund til.

I hans lidt mere end to år som Barca-træner, har han nemlig ret hyppigt bedt de unge talenter træde til og give en hånd. Det så man senest i søndags, da Ronald Araujo kom på banen i opgøret mod Sevilla.

Før Araujo har følgende ungdomsspillere debuteret under Valverde: Arnaiz, Cucurella, Oriol Busquets, Costas, Chumi, Cuenca, Miranda, Puig, Wague, Collado, Ruiz, Pérez og Ansu Fati. Nogle af dem er rejst væk fra klubben, mens Wague, Pérez og Fati stadig er med omkring førsteholdet.

Det er hovedsagligt skader på førsteholdet der har fået Valverde til at kigge mod Barca B, men her har han ikke tøvet med at vise dem tillid på den helt store scene.

Det betyder utroligt meget for ungdomsarbejdet i fodboldakedemiet La Masia, at talenterne kan se, at man kan nå hele vejen til førsteholdet. De kan spejle sig i de spillere der har debuteret og det giver med garanti ekstra motivation i det hårde arbejde i det daglige.

De unge spillere oplever også ofte, at Valverde inviterer dem til at træne med førsteholdet, hvilket også er med til at give dem troen på succes i klubben.

644x70

.:FORSIDE:.