Ansvaret begynder at tynge Ansu Fati

FCBARCELONA.DK - 26.01.20

© Getty Images

Den nu 17-årige Ansu Fati havde en drømmestart hos Barca, men siden har dagligdagen indfundet sig hos den unge angriber. Mod Valencia lignede han en spiller, der var hæmmet af det ansvar der følger med som Barca-spiller.

Fati kunne på det nærmeste gå på vandet, da skader i angrebet i starten af sæsonen, pludselig bragte ham ind på den helt store scene. Flot spil, scoringer og flere rekorder stod han for i den første tid, hvor han blev rost til skyerne fra alle sider.

Ansu Fati har evnet at holde fødderne solidt plantet på jorden og vist både ydmyghed og realisme i sin situation. Han er udmærket klar over, at der er masser af ting som han kan gøre bedre, blandt andet at vise mere stabilitet gennem en hel kamp.

Fati er i dag en fast bestandel af førsteholdstruppen, hvor han har vundet kampen mod Carles Pérez om at blive truppens femte angriber, efter Messi, Suárez, Griezmann og Dembélé.

Der følger dog et kæmpe pres og et stort ansvar at spille for en klub som Barca. Det begynder Ansu Fati at føle nu, hvor forventningerne til ham er vokset. Han kan ikke længere overraske på samme måde, for modstanderne kender ham og det gør det sværere.

Det har man set mange ekspempler på i Fatis seneste kampe, hvor det ikke er meget der er lykkes for ham. Hverken driblinger eller afslutninger har været som før og det har betydet nogle anonyme kampe, senest mod Valencia i går aftes, hvor han spillede 84 minutter.

Ansu Fati er meget ung og alle tror fortsat på hans store potentiale, men det er samtidig oplagt, at ansvaret og forventningerne er begyndt at tynge ham. Derfor skal Quique Setién nok passe godt på det unge stortalent, så han ikke pludselig brænder ud, som man f.eks. så det i sin tid med Bojan Krkic.

.:FORSIDE:.