Ansu Fatis utrolige to uger

FCBARCELONA.DK - 25.08.19

Det helt ubeskrevne blad, den blot 16-årige angriber Ansu Fati, fandt i går aftes vej til den trup som Ernesto Valverde udtog til aftenens hjemmekamp mod Betis, efter kun at have trænet med førsteholdet fire gange.

Alle omkring Barcas fodboldakademi La Masia ved hvem stortalentet Ansu Fati er, men i den brede offentlighed er den 16-årige spiller ukendt. Derfor er det en stor overraskelse, at han er med blandt de 18 spillere, der senere i dag møder Betis på Camp Nou.

Årsagen til udtagelsen ligger naturligvis i, at Barca må undvære Messi, Dembélé og Suárez, for ellers var Ansu Fati ikke blevet udtaget. Barcas træner kunne dog uden problemer have valgt en angriber fra B-holdet, i stedet for at pege på Fati fra klubbens ynglingehold.

For to uger siden viste Fati sig flot frem på netop ynglingeholdet med to scoringer mod Zenit Sankt Petersborg og få dage senere kom han på tavlen i en træningskamp mod Figueres.

De gode takter i disse kampe fik Ernesto Valverde til at invitere Fati med til førsteholdets træning, som man ofte gør for at motivere og glæde de unge talenter. Fire gange i alt har Fati trænet med klubbens bedste mandskab.

Nu er han så udtaget til sæsonens første hjemmekamp i ligaen og det er slet ikke umuligt, at han får sin debut. Han kommer næppe til at starte inde, men en indskiftning er absolut en mulighed. Det vil i givet fald være kulminationen på to utrolige uger for Ansu Fati.

.:FORSIDE:.