Ansu Fati kan skrive historie i aften

FCBARCELONA.DK - 17.09.19

© Getty Images

Ansu Fati er brandvarm i øjeblikket og måske der venter den blot 16-årige angriber endnu en stor aften, når Barca i aften gæster Dortmund. Lykkes han med at score, bliver han den yngste målscorer i Champions Leagues historie.

Ikke mange kendte Ansu Fati inden denne sæson, men skader til Messi, Suárez og Dembélé gav pludselig ynglingespilleren chancen på førsteholdet, en chance han i den grad har grebet. To mål og et oplæg er resultatet i de to seneste kampe.

Fati er også med i truppen til aftenens kamp mod Dortmund og her er det meget sandsynligt, at han får sin debut i Champions League. Med sine 16 år og 322 dage vil han langt fra være den yngste debutant i turneringen, for den rekord blev sat i 1994 af Anderlechts Céléstine Babayaro i en alder af 16 år og 87 dage.

Til gengæld kan Fati skrive sig ind i historiebøgerne som den yngste målscorer i turneringens historie. Den rekord tilhører i dag Olympiakos-spilleren Peter Ofori-Quaye, der var 17 år og 195 dage, da han scorede for sin belgiske klub tilbage i 1997.

Lykkes det ikke for Fati at score i aften, får han sandsynligvis en ny chance for at tage rekorden senere i turneringen, da han er cirka otte måneder yngre end Ofori-Quaye. Reelt kræver det 'blot' en scoring inde april måned næste år.

Med den form og målsult som Fati har vist i de seneste kampe, er en scoring i aften dog absolut indenfor rækkevidde.

.:FORSIDE:.