fbpx
Annonce

Analyse: Sådan stiller Barca op i aften mod PSG

FCBARCELONA.DK - 16.02.21

© Getty Images
// PSG // Champions League

Det er uden sammenligning sæsonens vigtigste kamp indtil nu, når Barca i aften møder PSG i den første af to Champions League 1/8-finaler. Her kommer en analyse af, hvem Koeman kan forventes at indlede opgøret med.

Barca kan i aften tage et vigtigt skridt mod en kvartfinale i den eftertragtede og prestigefyldte Champions League turnering. Der skal ganske vist stadig spilles returkamp i Paris den 10. marts, men en overbevisende indsats i aften vil bringe Barca meget tættere på målet.

Derfor er det indlysende, at Ronald Koeman stiller med sin stærkest mulige opstilling, men hvem er det, når holdet har spillere som Araujo, Sergi Roberto, Coutinho og Ansu Fati ude med skader?

Ter Stegen starter med garanti på mål, men hvem får han foran sig? Alba og Dest på hver sin backposition må være rigtig gode bud, men hvad så centralt?

Meget tyder på at Piqué får den ene plads, selvom han kun lige er begyndt at træne igen. Selvom kampformen er langt væk, vil Piqués erfaring og lederskab betyde meget for holdet i sådan en stor kamp. Ved siden af sig får han nok Lenglet, der ellers ikke har været overbevisende på det seneste, men Piqué og Lenglet har været fast makkerpar i lang tid, så mon ikke Koeman satser på det sikre. Umtiti har begået en del fejl på det seneste, så det kan virke satset at bruge ham, mens Mingueza mangler erfaring på højeste niveau.

At give Piqué en plads fra start kræver selvfølgelig at han bliver udtaget efter formiddagens træning, men det indikerede Koeman på sit pressemøde i går, uden at sige det direkte.

På midtbanen er det lettere at komme med et bud. Busquets, De Jong og Pedri må være næsten 100% sikre på de tre pladser på midtbanen. De har alle vist glimrende form på det seneste og derfor laver Koeman næppe om på den konstallation.

Næsten lige så sikkert er det i front. Messi er selvskreven og det vil være overraskende, hvis han ikke får selskab af Griezmann og Dembélé, selvom en spiller som Trincao har løftet sig gevaldigt på det seneste.

Barcas startopstilling kan derfor meget vel se således ud i aften: Ter Stegen, Dest, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Pedri, Messi, Griezmann og Dembélé.

Ronald Koeman offentliggør sin startopstilling lidt før kl. 20.00 i aften og den vil kunne ses her på fbarcelona.dk straks når den er klar.

.:FORSIDE:.