fbpx

Analyse: Derfor ville Koeman hente Luuk de Jong

FCBARCELONA.DK - 07.09.21

// Luuk de Jong

Mange undrede sig, da Barca i transfervinduets sidste minutter valgte at leje Luuk de Jong i Sevilla. Hollænderen er anderledes end en typisk Barca-angriber, så hvorfor ønskede Koeman sin landsmand til Barca?

Et ordsprog siger, at 'kan man ikke få den man elsker, må man elske den man får'. Det dækker nok meget godt for Luuk de Jong, der normalt ikke ville indgå i Barcas planer. Med en ordentlig økonomi var det snarere Erling Håland Barca var gået efter, eller måske Kylian Mbappé.

Akkurat som det var tilfældet med Martin Braithwaite i februar 2020, da han blev hentet udenfor transfervinduet som følge af Dembélés langvarige skade, er Luuk de Jong kommet til Barca fordi udvalget var meget lille. Der var ingen penge at købe for og Barca var presset af, at transfervinduet var ved at lukke i.

Valget faldt på den erfarne Luuk de Jong og det til trods for, at han ikke har en profil som Barca normalt går efter. Den 188 høje hollænder en en klassisk 9'er og targetman, som man skal forsøge at ramme i feltet. Der kommer næppe meget tiki-taka fra Luuk de Jongs fødder.

Alligevel er der en mening med at hente Luuk de Jong denne sæson, for Barca har brug for alternativer. Holdets styrke er slet ikke den samme uden spillere som Messi og Griezmann og derfor kan der komme kampe, hvor man i slutfasen må øse bolde ind i feltet i søgen efter et sejrsmål.

Luuk de Jong er stærk i hovedspillet, et aspekt som ellers ikke har været prioriteret højt i Barcas angreb i mange år. Her har de korte hjørnespark være foretrukket fremfor at sende bolden ind i feltet. Gerard Piqué er reelt den eneste farlige med hovedet, men her kan Luuk de Jong altså nu også bidrage.

Barcas opspil er kendetegnet ved snævre og hurtige kombinationer, men i denne sæsons første kampe har man set eksempler på, at der også bruges lange bolde. Her har isæt Braithwaite været søgt, men i dette aspekt er Luuk de Jong mere oplagt.

Luuk de Jongs rolle bliver nok mest som indskifter, når Koeman føler behov for hollænderens egenskaber. Det er den rolle som Koeman ser sin landsmand i.

.:FORSIDE:.