Analyse: Derfor kan Koeman ikke bruge Riqui Puig

FCBARCELONA.DK - 20.09.20

© Getty Images

Det skabte nærmest ramaskrig blandt millioner af Barca-fans da det i går kom frem, at Koeman ikke vil bruge stortalentet Riqui Puig. Vi byder her på en analyse af, hvad der har fået hollænderen til at tage sådan en beslutning.

Den 21-årige Riqui Puig er blevet spået en stor fremtid hos Barca og derfor kom det bag på de fleste, at La Masia talentet blev udeladt af truppen til kampen i går aftes mod Elche. Efter kampen udtalte Ronald Koeman, at han anbefaler Puig at blive lejet ud, da han ikke kan forvente meget spilletid under den hollandske træner.

Koeman anførte den hårde konkurrence på midtbanen som årsag og det er da også en kendsgerning, at med hans 4-2-3-1 formation, skærpes konkurrencen på midten. Busquets, De Jong, Pjanic og Aleñá er alle mere erfarne, og så kan kan være svært at se en hovedrolle til Puig.

Dertil kommer, at de to midtbanespillere foran forsvaret har mange defensive pligter og netop defensiven er ikke Puigs styrke og det er fysikken heller ikke. Den lille og spinkle spiller er mere en teknisk og dygtig spilskaber. Han blev testet på positionen mod både Nàstic og Girona og her kom han lidt til kort når det gjaldt det defensive arbejde, selv mod et par relativt svage modstandere.

Længere fremme på banen kan det også være svært at finde plads til Riqui Puig. Han er hverken kantspiller eller angriber, så enest mulige position ville være centralt bag den forreste angriber i en spilskabende rolle, men her har Koeman spillere som Messi og Coutinho. Også Aleñá og De Jong kan spille denne position. Dertil kommer, at de fire i front ofte bytter positioner og her byder Puig ikke på alternativer, så også her ser det svært ud for catalaneren.

Havde Koeman valgt at spille den klassiske 4-3-3 formation, havde det været nemmere at se Riqui Puig på banen, som det skete i sidste sæson, hvor han gjorde det godt i de kampe han fik. Nu passer hans egenskaber ikke ind i planerne som de gjorde tidligere.

Koeman er udmærket klar over, hvor vigtigt det er at talenterne fra La Masia får chancen, men som det ser ud lige nu, venter der en rolle som bænkevarmer til Puig, hvis han vælger at blive i klubben. Barca-træneren mener at Puig skal spille og når det ikke kan ske i Barca, må det ske i en anden klub, så den unge spiller kan samle erfaring og forbedre sig yderligere, og forhåbentlig vende tilbage til Barca på et senere tidspunkt.

Spørgsmålet er så om Puig tager Koemans råd til sig og acceptere at blive lejet ud, eller om han insisterer på at blive og tage kampen om spilletiden op.

644x70

.:FORSIDE:.