Alves: 'Jeg har bedt Messi om at blive i Barca'

Rune Stentoft Arlbjørn - 05.05.21


37-årige Dani Alves er stadig aktiv som fodboldspiller i hjemlandet Brasiliens bedste række for Sao Paulo. I et interview for nylig talte han om sin tid i den catalanske storklub, Messis fremtid og flere andre interessante emner.

'Jeg har fortalt Messi flere gange før, at han er født til at spille i Barca og Barca er skabt til at være Messis klub. Messi har før rådgivet mig til at blive i klubben, da jeg tvivlede på at fortsætte der. Han spurgte mig, hvor jeg ville kunne blive mere glad end i Barca' sagde Alves til den engelske avis The Guardian.

'Det kunne jeg ikke svare på, så jeg blev i Barca. Nu har jeg stillet Messi det samme spørgsmål. Altså, 'hvor vil du være være mere glad end i Barca'. Jeg har dog endnu ikke fået et svar fra ham' sagde han videre om argentinerens fremtid.

De mange rygter om en genforening mellem Barca og Neymar er for alvor bluset op igen. Det kommentede Alves derfor naturligvis også, da han kender sin landsmand godt fra tiderne i Barca, PSG og fra det brasilianske landshold.

'Alle spillere, der forlader Barca, og jeg mener alle, har fortrudt, at de har forladt klubben, uanset hvorfor de forlod klubben i første omgang' sagde Alves med forståelse for Neymars utroligt store ønske om at vende tilbage til det catalanske.

Herefter talte Alves også om, at han forsøgte at komme tilbage til Barca. 'Efter jeg forlod klubben ønskede jeg at vise, at jeg havde modet til at vende tilbage, men desværre var de samme mennesker stadig i klubben, som sendte mig ud af døren' sagde han om det inden han tilføjede.

'Jeg kunne have spillet for Barca i 10 år mere. Jeg forsøgte at komme tilbage til klubben. Jeg ville virkelig gerne tilbage. Jeg spillede fodbold for at komme tilbage til Barca, men klubben ville ikke længere have mig' lød det fra ham.

Efter tiden i Barca har Alves spillet for Juventus og PSG, men han havde også muligheden for at skifte til Manchester City. 'Hvis jeg skal være ærlig, så fortryder jeg, at jeg ikke skiftede til City' fortalte han.

'Jeg valgte at tage til PSG, hvilket jeg selvfølgelig ikke fortryder. Min tid i Frankrig var fantastisk, men det var min skyld, at skiftet til Manchester City ikke gik igennem. Aftalen med dem var god, men jeg havde nogle personlige problemer, og jeg blev nødt til at ændre minde planer. Jeg har bedt Guardiola om at tilgive mig' tilføjede han.

Tidligere i karrieren inden skiftet til Barca, mens Alves stadig spillede for Sevilla, hvad han muligheden for at tage til Liverpool, hvilket han også talte om i interviewet. 'Jeg var ved at skifte til Liverpool, men det skete ikke. Jeg ved ikke hvordan mit liv ville have været, hvis jeg var skiftet til dem, men Liverpool er en af de største klubber i verden' kom det fra ham.

Alves er som nævnt stadig aktiv som fodboldspiller. Senere i maj fylder han 38 år, men han har ingen intentioner om at lægge støvlerne på hylden. Han har et vigtigt mål han vil nå inden karrieren slutter. 'At vinde VM er en drøm, som jeg ikke vil opgive' sagde han.

'Jeg vil kæmpe for at blive ved med at spille på et højt niveau og have den sidste oplevelse med landsholdet ved at være med til det næste VM. Det er min store udfordring lige nu og jeg vil kæmpe for at opnå det. Det der motiverer mig er at konkurrere og mine drømme. Så længe jeg lever, så vil jeg kæmpe for mine drømme' afsluttede han.

I den brasilianske Serie A er Dani Alves en af de bedste spillere i ligaen og han har da også stadig et højt niveau. Så sent som i sommeren 2019 vandt han Copa America med Brasilien, hvor han blev kåret til turneringens bedste spiller. Dani Alves har haft en flot karriere og betrages af mange som den bedste højre back i Barcas historie.

.:FORSIDE:.