fbpx
Annonce

Alle venter på rapporten om smædekampagnerne

FCBARCELONA.DK - 09.06.20

© Getty Images
// Bartomeu

Bølgerne gik højt for et par måneder siden da det kom frem, at Barca havde betalt for nogle smædekampagner på nettet, mod blandt andre Messi og Piqué. Nu venter alle på resultatet af den uvildige undersøgelse der blev sat i gang.

Der har snart længe været stille omkring de påståede smædekampagner, hvor især præsident Josep Maria Bartomeu kom i strid modvind. Mange krævede hans afgang og flere medlemmer forlod bestyrelsen i protest.

I første omgang red Bartomeu stormen af, dels ved at benægte ethvert kendskab til sagen, dels ved at bede det internationale revisions- og rådgivningsfirma PricewaterhouseCoopers om at foretage en uvildig undersøgelse. Det skete i slutningen af februar måned.

Nu er der forlydender om, at rapporten er lige på trapperne. Et tegn på det er, at Barca netop har afskediget sin compliance officer Noelia Romero. Hun har siden 2019 haft ansvaret for, at alt skulle gå rigtigt til i klubbens ledelse og administration. Det er en kendsgerning, at regningerne for de betalte smædekampagner er smuttet gennem klubbens kontrolfunktion og det er nok årsagen til Romeros fyring.

Rapporten fra PricewaterhouseCoopers skal slå fast hvem der bestilte de meget omtalte smædekampagner hos firmaet I3 Ventures og hvem der bevidst fik regningerne delt op i mindre beløb, så de ikke blev opdaget af klubbens kontrolller.

Når rapporten kommer vil det næsten med garanti skabe en ren mediestorm og det ligner et skidt tidspunkt, her hvor al fokus skal bruges på genstarten af ligaen, hvor Barca skal forsøge at vinde mesterskabet for tredje år i træk.

.:FORSIDE:.