fbpx
Annonce

Alemanys tre regler når der skal forhandles kontrakter

Peter Vyff - 03.10.22

// Mateu Alemany

Mateu Alemany har vist sig at være en meget betydningsfuld person på Camp Nou. Fodbolddirektøren har arbejdet hårdt på at forstærke holdet til denne sæson, hvor hans arbejdsmetoder har vist sig at være ganske effektfulde.

Barca har efter nogle hårde år, hvor holdet slet ikke formåede at hente det ventede antal titler, fået et særdeles konkurrencedygtigt mandskab, der forventes både at kunne dominere nationalt -og internationalt. Det skyldes hovedsageligt fodbolddirektør Mateu Alemany, som har stået i spidsen for de afgørende forhandinger med holdets nyindkøb, og kontraktforlængelserne med de eksisterende spillere.

Alemany lykkedes især med at forlænge Ousmane Dembélés kontrakt, som i lang tid så ud til at være endt i hårdknude. Efter en række hårde forhandlinger, så endte franskmanden som bekendt med at forlænge opholdet på Camp Nou, uden at få udbetalt noget sign on-fee, og angiveligt med en "anti-skade"-klausul indskrevet i kontrakten.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den 59-årige Alemany har derfor vist sig at være en særdeles hård forhandler, og han har derfor også ført an i samtalerne med Marc-André ter Stegen, Jordi Alba, Gerard Piqué Sergio Busquets, hvor deres potentielle lønnedgang er blevet diskuteret.

Journalisten Laia Tudel fra Catalunya Radio har over længere tid studeret Alemanys forhandlingsteknikker, og hun er derfor kommet frem til tre områder, som han er nøje opmærksom på. Fodbolddirektøren foretrækker kun at holde korte møder, samtidig med at han ikke ønsker at komme rigtig tæt på spillerne.

Det siges at Alemany foretrækker at holde en vis afstand, og derfor foregår møderne som oftest på en kontor, frem for på en restaurant eller et hotel. Sportsdirektøren betegnes derfor også som værende yderst professionel og forberedt, og han skulle eftersigende kun deltage i forhandlinger, hvor han har haft mulighed for at udtænke sig en strategi forinden.

Alemanys måde at arbejde på er flere gange blevet beskrevet af både spillere og kollegaer, og her er hvad nogle af dem har haft at sige om ham.
'Han er en bobestyrer. Du fortæller ham, hvilken spiller du ønsker, og han henter ham til den lavest mulige pris. Det er helt ligegyldigt hvem det er', sagde et tidligere Barca-medlem.

Sportsdirektøren skulle være en særdeles hård forhandler, hvilket en tidligere Barca-spiller uddybede sådan. 'Hvis hans smertegrænse er 10, så starter han forhandlingen ud med at tilbyde dig halvanden. Han forsøger at udmatte dig undervejs, og dermed får han det næsten altid som han ønsker', udtalte en Barca-spiller.

Mateu Alemany er altså en mand, som Barca skal prise sig lykkelige for på Camp Nou, og forhåbentlig kan han være med til at fejre nogle store sejre efter sæsonens slutning.



.:FORSIDE:.